Prestup Martinsa do Šanghaja je spečatený

NETKY.SK • 26 Február 2016, 09:37 • 2 min
Prestup Martinsa do Šanghaja je spečatený

SEATTLE - Prestup nigérijského futbalového útočníka Obafemiho Martinsa z klubu severoamerickej Major League Soccer (MLS) Seattle Sounders do čínskeho Šanghaja Šen-chua je hotovou vecou. Vo štvrtok to potvrdil jeho doterajší zamestnávateľ. Prestupová suma zostala predmetom tajomstva.

slovakia

left justify in out

Martins prišiel do Seattlu v marci 2013 zo španielskeho Levante. V minulej sezóne sa v 21 zápasoch základnej časti zapísal 15-krát do streleckej listiny. Celkovo v 72 vystúpeniach za Sounders zaznamenal 40 gólov. Káder klubu MLS opustil vo fáze prípravy na novú sezónu, generálny manažér Garth Lagerwey však vyhlásil, že odchod 31-ročného legionára poskytne organizácii väčšiu mieru voľnosti pri dopĺňaní súpisky aj s ohľadom na platový strop.

 

"Ďakujem ti, Seattle, za všetko. Je čas na novú výzvu. Po starostlivej úvahe som sa rozhodol prestúpiť do Číny. Keď som opúšťal Nigériu a mieril do Talianska vo veku 15 rokov s vidinou kariéry profesionálneho hráča, riskoval som, nevedel som, čo ma čaká. Ponoril som sa do cudzej kultúry. Zvykol som si však na pocit, keď prídem do nejakého prostredia ako neznámy hráč. Seattle bude mať vždy špeciálne miesto v mojom srdci," rozlúčil sa bývalý zakončovateľ Interu Miláno, Newcastlu či Wolfsburgu na svojom oficiálnom profile na twitteri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies