Prestup Jakuba Hromadu ešte nie je definitívny, na ťahu je Slavia

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 09:56 • 2 min
Prestup Jakuba Hromadu ešte nie je definitívny, na ťahu je Slavia

Šamorín - Transfer slovenského futbalového reprezentanta do 21 rokov Jakuba Hromadu do Slavie Praha zatiaľ nie je spečatený. A to napriek príspevku predsedu predstavenstva nového českého majstra na twitteri.

slovakia

left justify in out

"V boji o postup do Ligy majstrov Slaviu Praha posilní Jakub Hromada, slovenský futbalový záložník a mládežnícky reprezentant," uviedol Jaroslav Tvrdík. Kmeňový hráč talianskej Sampdorie Janov, ktorý v ročníku 2016/2017 hosťoval vo Viktorii Plzeň, však vo štvrtok ozrejmil aktuálny stav prestupu.

 

"Či sa už zrodil, alebo sa rodí, to je ešte dobrá otázka. Koniec sezóny nebol optimálny z hľadiska môjho zápasového vyťaženia. Keď bol človek párkrát na tribúne, začne rozmýšľať, či vlastne chce pokračovať v tom klube, a či s ním rátajú, alebo nerátajú. Zdalo sa totiž ako hotová vec v zime alebo na jar, že Plzeň si uplatní opciu a po sezóne budem jej hráčom. To sa nestalo, takže kapitola Plzeň je uzavretá a uvidíme, či sa otvorí kapitola Slavia. Bol by som asi rád, keby sa to dotiahlo," uviedol slovenský reprezentant.

 

Dvadsaťjedenročný stredopoliar dosiaľ nemal možnosť oboznámiť sa napríklad s plánmi trénera "zošívaných" Jaroslava Šilhavého. "Mňa záujem teší, ešte to nie je uzavreté, nič nie je podpísané. Uvidíme, či sa to vyrieši v najbližších dňoch, alebo to budú týždne. Prestupové obdobie je dlhé, uvidíme, čo prinesie nasledujúce obdobie. Som pripravený bojovať o miesto v Slavii alebo v hociktorom inom klube. Na rok mám platnú zmluvu v Sampdorii, aj tento variant zrejme žije," zdôraznil Hromada.

 

Vo farbách zosadeného českého šampióna nastupoval po boku skúsenejších krajanov Matúša Kozáčika, Mareka Bakoša, za Slaviu hrá Dušan Švento. Mládežnícky reprezentant s nimi nekonzultoval prípadnú zmenu dresu. "Celkovo bola sezóna veľmi pozitívna. Odohral som 24 zápasov za Plzeň, keby mi to niekto povedal pred jej začiatkom, možno by som ani neuveril. Rady som si od nikoho nepýtal, som zvyknutý na zmenu pôsobiska a na boj miesto v zostave," dodal Hromada . Ten sa v juniorskom veku sťahoval z rodných Košíc do Michaloviec a neskôr do akadémie Juventusu Turín. Pôsobil aj v juniorkách FC Janov a Pro Vercelli. V roku 2015 podpísal kontrakt so Sampdoriou, odkiaľ putoval na hosťovania najskôr do Senice (2015/2016) a potom do Viktorie (2016/2017).

 

Slovensko reprezentoval na všetkých mládežníckych úrovniach a s tímom Pavla Hapala sa v Šamoríne momentálne pripravuje na záverečný turnaj majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov v Poľsku. Mužstvo malo vo štvrtok od 19.00 h na programe tréning, deň nato naň v rovnakom čase čakalo prípravné stretnutie za zavretými dverami s víťazom III. ligy skupiny Stred ŠKM Liptovský Hrádok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies