Prestup De Gea do Madridu stroskotal, s ManU bude hrať ďalšie štyri roky

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:12 • 2 min
Prestup De Gea do Madridu stroskotal, s ManU bude hrať ďalšie štyri roky

MANCHESTER - Španielsky futbalový brankár David De Gea uzavrel s vedením anglického klubu Manchester United nový štvorročný kontrakt. Stalo sa tak necelé dva týždne po tom, čo stroskotal jeho prestup do Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Nová zmluva udrží španielskeho reprezentanta na Old Trafforde do roku 2019. "Teším sa, že môžem náročné leto konečne hodiť za hlavu a koncentrovať sa iba na svoju prácu, v ktorej sa chcem naďalej zdokonaľovať," citovala agentúra AP slová 24-ročného De Geu. Kontrakt zahrňuje aj ročnú opciu. "Som šťastný, že môžem začať novú kapitolu mojej kariéry v United. Vždy bolo pre mňa cťou hrať s takými výbornými spoluhráčmi a pred takým fantastickým publikom, aké je na Old Trafforde. Manchester je ideálny klub pre pokračovanie mojej kariéry," uviedol bezprostredne po podpise nového kontraktu.

 

Dlho avizovaný prestup De Geu z ManU do Realu stroskotal na nedoručení potrebných administratívnych dokumentov v súlade s časovým dedlajnom. Kluby sa potom vzájomne obviňovali za nezvládnutý transfer.

 

Prestupová sága tak nakoniec dospela do nečakaného rozuzlenia - De Gea zostal v Manchestri a spojil s United svoju ďalšiu budúcnosť. Radosť z predĺženia spolupráce neskrýval ani tréner "červených diablov" Louis van Gaal. "Som nadšený, že David kontrakt podpísal. Je jedným z najlepších brankárov na svete a pre nás je veľmi dôležité, že opäť bude súčasťou tímu i v nasledujúcich rokoch," povedal holandský kouč. "David hral kľúčovú rolu v tíme i v minulých sezónach. Medzi fanúšikmi je veľmi populárny a je radosť sledovať, ako sa neustále snaží zlepšovať svoju hru. Má iba 24 rokov, čo je pre brankára výborný vek. Má pred sebou ešte veľa rokov na vrcholnej úrovni," uviedol van Gaal na adresu De Geu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies