Prestrelka v Turecku: Zahynuli dvaja policajti a štyria militanti IS

NETKY.SK • 26 Október 2015, 08:22 • 2 min
Prestrelka v Turecku: Zahynuli dvaja policajti a štyria militanti IS

DIYARBAKIR - Dvaja tureckí policajti a štyria militanti Islamského štátu (IS) zahynuli dnes nadránom pri prestrelke, keď polícia podnikla raziu v dome na juhovýchode Turecka. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje. Zrážky vo štvrti Kayapinar v prevažne kurdskom meste Diyarbakir ešte prebiehajú, dodali zdroje.

slovakia

left justify in out

Turecké orgány v poslednom čase rozšírili operácie proti podozrivým bunkám Islamského štátu, a to po dvoch súbežných samovražedných bombových útokoch v metropole Ankara z 10. októbra, pri ktorých bolo zabitých vyše 100 ľudí a ktorý pripisujú tejto militantnej organizácii.


Išlo o najhorší útok v novodobých dejinách Turecka a bol zacielený proti mierovému zhromaždeniu prokurdských aktivistov a občianskych skupín.


Prezident Recep Tayyip Erdogan minulý týždeň vyhlásil, že za útokom v Ankare stoja aj sýrske tajné služby a kurdskí militanti, nielen Islamský štát.


Erdogan uviedol, že na oboch bombových atentátoch v Ankare z 10. októbra spolupracovali s Islamským štátom tiež militanti zo Strany kurdských pracujúcich (PKK), sýrska tajná polícia (muchábarát) a sýrske kurdské milície patriace k Strane demokratickej jednoty (PYD).



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies