Prestrelka militantov s políciou v Dagestane si vyžiadala tri obete

NETKY.SK • 30 December 2016, 18:37 • 2 min
Prestrelka militantov s políciou v Dagestane si vyžiadala tri obete

MACHA4KALA - Policajt a dvaja militanti zahynuli pri prestrelke, ktorá sa odohrala vo štvrtok večer v severokaukazskom Dagestane.

slovakia

left justify in out

Policajné komando sa pokúsilo zastaviť auto s podozrivými militantmi na predmestí mesta Chasaviurt. Pasažieri v aute spustili na zasahujúcich policajtov streľbu, uviedla dnes hovorkyňa Dagestanskej republiky.

 

Polícia po identifikácii zastrelených osôb zistila, že išlo o miestnych militantov, ktorí začiatkom týždňa spáchali útok na príslušníkov regionálnej polície v hlavnom meste Machačkala.

 

Ruské bezpečnostné sily informovali vo štvrtok o zadržaní siedmich osôb podozrivých z plánovania teroristického útoku v Moskve. Ten chceli údajne spáchať na Nový rok, a to na základe pokynov od džihádistickej skupiny Islamský štát.

 

Po dvoch separatistických vojnách v susednom Čečensku sa stal Dagestan epicentrom islamistického povstania. Militanti v Dagestane pravidelne útočia na policajtov a ďalších predstaviteľov štátnej moci. Miestni islamistickí povstalci navyše prisahali vernosť IS.

 

K bojovníkom IS v Sýrii sa pridali tisíce povstalcov z Ruska a bývalých krajín Sovietskeho zväzu, pripomenul v tejto súvislosti ruský prezident Vladimir Putin a ďalší politici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona