Prešovský sudca neposlal do väzby dvoch zadržaných mužov v kauze s liekmi

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 19:21 • 2 min
Prešovský sudca neposlal do väzby dvoch zadržaných mužov v kauze s liekmi

PREŠOV – Okresný súd v Prešove v nedeľu popoludní zamietol návrh prokurátora na väzbu dvoch zadržaných mužov z okresu Vranov nad Topľou, ktorí sú obvinení zo zločinu nedovoleného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová, sudca prijal písomný sľub obvinených a prepustil ich zo zadržania na slobodu.

 

Zároveň im uložil dohľad probačného a mediačného úradníka a uložil im zákaz vycestovať do zahraničia a povinnosť oznámiť každú zmenu ich pobytu.

 

Proti rozhodnutiu súdu podal prokurátor sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Prešove 9. apríla. Prípad súvisí s raziou policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí uskutočnili v posledných dňoch sériu domových prehliadok v okresoch Vranov nad Topľou, Stropkov, Kežmarok a Pezinok. Išlo o predaj rôznych nedovolených liekov, hlavne na podporu erekcie.

 

Hodnota zadržaných liekov by mohla podľa polície na nelegálnom internetovom trhu dosiahnuť viac ako milión eur. NAKA pri spomínanej akcii spolupracovala s francúzskou políciou, ktorá vyšetruje prípad zadržaných liekov na parížskom letisku. Trestné stíhanie oboch obvinených pokračuje. V prípade uznania viny im hrozí väzenie tri až osem rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies