Prešovský samosprávny kraj hľadá dobrovoľníka na stáž do Bruselu

NETKY.SK • 18 November 2015, 11:37 • 2 min
Prešovský samosprávny kraj hľadá dobrovoľníka na stáž do Bruselu

PREŠOV - Prešovský samosprávny kraj (PSK) ponúka jedno dobrovoľnícke miesto na svojom zastúpení v Bruseli. V termíne do 23. novembra majú ľudia vo veku od 18 do 30 rokov, ktorí pochádzajú alebo študujú na území PSK, možnosť prejaviť záujem o umiestnenie na trojmesačný pobyt v rámci Európskej dobrovoľníckej služby na regionálnom Zastúpení PSK v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Vybratý kandidát bude mať zabezpečené ubytovanie, pokryté cestovné náklady, poistenie, výdavky na stravu a vreckové. Informáciu zverejnil na svojom portáli PSK. „Zažiť atmosféru hlavného mesta EÚ, pracovať v prostredí európskych inštitúcií, nabrať nové skúsenosti, zlepšiť svoje jazykové schopnosti a poznávať rôzne kultúry - to všetko môže zažiť človek, ktorý prejaví záujem o pobyt na Zastúpení PSK v Bruseli,“ uvádza sa v ponuke.

 

Uchádzač môže byť absolventom strednej školy, ktorý sa po maturite nedostal na vybranú vysokú školu, vysokoškolák v medziročníku, absolvent vysokej školy bez práce alebo človek, ktorý chce investovať do svojej hodnoty na trhu práce tým, že získa nové skúsenosti. Vo výzve sa tiež uvádza, že pri výbere dobrovoľníka je dôležitá motivácia. Tá tvorí základ neformálneho vzdelávania. Čím viac snahy človek vloží, tým viac skúseností a zručností získa.

 

„Pokroky spravidla vidno po prvých týždňoch. Angličtina zapadnutá prachom sa pravidelným používaním stáva čoraz prirodzenejšou a profesionálnejšou. Počiatočný zmätok z fungovania mnohých inštitúcií je čoraz menší a pracovné prostredie, konferencie, návštevy Európskeho parlamentu, Európskej komisie či Výboru regiónov si účastníka viac a viac získavajú svojou atmosférou,“ píše sa v propozíciách.

 

Získané informácie úspešný kandidát spracuje v prospech mladých v Prešovskom kraji, ktorým budú správy postúpené. Pôsobenie vo verejnom záujme a dobrovoľnícka služba prispejú k osobnému rozvoju dobrovoľníka. Na tomto projekte participujú okrem PSK aj regióny z Talianska, Poľska a Chorvátska. Počas troch mesiacov bude mať úspešný uchádzač príležitosť oboznámiť sa s inými kultúrami, vytvoriť si nové priateľstvá a zdieľať svoje zážitky s rovesníkmi. Podrobné informácie o aktuálnej výzve "EVS-Spring 2" sa nachádzajú na stránke projektu, ako aj na stránke PSK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona