Prešovský kraj opravuje 25 havarijných úsekov ciest

NETKY.SK • 13 Október 2015, 17:56 • 2 min
Prešovský kraj opravuje 25 havarijných úsekov ciest

CHMINIANSKE JAKUBOVANY/PREŠOV – Nový povrch dostáva v týchto dňoch značne poškodená cesta medzi Chminianskou Novou Vsou a Chminianskými Jakubovanmi „Cesta je v správe Prešovského samosprávneho kraja. Boli na ňu schválené financie a urobené verejné obstarávanie. Na ceste boli najskôr urobené priepusty a tento mesiac sa pokladá cesta v dĺžke 1 700 metrov,“ informoval agentúru SITA starosta obce Chminianskej Jakubovany Jozef Lukáč.

slovakia

left justify in out

Ako dodala hovorkyňa Úradu Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková, na opravu tohto úseku cesty je vyčlenených 177-tisíc eur. Financovaná je z rozpočtu krajskej samosprávy v rámci balíka 3,3 milióna eur, ktoré poslanci PSK vyčlenili ešte vo februári na opravy havarijných úsekov ciest. Celkovo z týchto peňazí zrekonštruujú 25 havarijných úsekov na krajských cestách II. a III. triedy v celkovej dĺžke 41,5 km.


Najviac peňazí, spolu 1,5 milióna eur, sa preinvestuje na cestách v okrese Prešov, kde opravujú deväť havarijných úsekov. Okrem spomínanej cesty medzi Chminianskými Jakubovanmi a Chminianskou Novou Vsou sú to aj úseky Zlatá Baňa - Červenica v náklade 128-tisíc eur, pričom ďalších 114-tisíc eur je určených na opravu mosta medzi týmito obcami. Z balíka sú financované aj cesty Mirkovce - Varhaňovce (190-tisíc eur), Ondrašovce - Chminianska Nová Ves (76-tisíc eur) a Ľubovec - Kysak (70-tisíc eur).


Finančne najnáročnejšia bola stabilizácia zosuvu na ceste Klenov - Sedlice s celkovým rozpočtovým nákladom 325-tisíc eur. Okrem zosuvu na tomto úseku rekonštruovali napríklad aj cestu z Klenova do Prešova, na ktorej opravu poslanci vyčlenili ďalších 240-tisíc eur. Dokončený bol tiež most Svinia na ceste medzi obcami Lažany a Svinia za 146-tisíc eur. „V tomto prípade trvá havarijná situácia od roku 2010, keď bol most poškodený pri veľkých povodniach,“ uviedla Fitzeková. Ako doplnila, všetky cesty by mali byť hotové ešte pred nástupom zimy, resp. najneskôr do konca roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies