Prešovskí policajti zadržali muža, ktorý okradol obce o 70.300 eur

NETKY.SK • 22 August 2014, 14:09 • 2 min
Prešovskí policajti zadržali muža, ktorý okradol obce o 70.300 eur

PREŠOV - Prešovskí policajti vo štvrtok (21.8.) zadržali 31-ročného Emília z Nových Zámkov, ktorý je stíhaný za pokračovací zločin podvodu a prečin sprenevery aj za iné trestné činy ekonomickej povahy.

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ bolo menovanému vznesené obvinenie za 57 skutkov podvodov, ktorých sa mal dopustiť od roku 2012 až doposiaľ, a to tak, že vystupoval ako zástupca občianskych združení a pod zámienkou prísľubu zabezpečenia usporiadania benefičných koncertov, zabezpečenia darov pre obce, dodania rôznych školských potrieb od predmetných občianskych združení, získaval finančné prostriedky," informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.
     

Ako ďalej uviedla, obce mu peniaze posielali na účty zriadené na iné osoby, no po nedodaní služby či tovaru ich nevrátil aj napriek opakovaným výzvam. Obciam v 34 okresoch na celom Slovensku tak spôsobil škodu viac ako 70.300 eur.
     

Pretože muž aj po vznesení obvinení pokračoval v trestnej činnosti rovnakého charakteru, vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies