Prešovskí policajti obvinili päť mužov z drogovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 14:17 • 2 min
Prešovskí policajti obvinili päť mužov z drogovej trestnej činnosti

PREŠOV - Prešovskí policajti vzniesli obvinenie voči piatim mužom z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, obvinení si mali pre vlastnú potrebu, ale aj pre iných zadovažovať omamné a psychotropné látky a distribuovať ich ďalším osobám. V prevažnej miere išlo o rastliny a sušinu marihuany a metamfetamín – pervitín. 
     

"Okrem iných množstiev bolo zaistených aj 257 gramov marihuany, z ktorej by bolo možné pripraviť od 514 do 1362 obvykle jednorazových dávok drogy, ktoré sú spôsobilé po aplikovaní ovplyvniť psychiku užívateľa. Prokurátor akceptoval podnet na podanie návrhu na vzatie troch obvinených do väzby, teda 28- a 29-roční muži z Giraltoviec a 30-ročný Stropkovčan sú už väzobne stíhaní," povedala Migaľová.
     

Ďalej uviedla, ďalší dvaja, 33-ročný muž z obce Francovce a 31-ročný muž z Giraltoviec boli na základe súhlasu prokurátora prepustení na slobodu. Obvineným mužov v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies