Prešovskí colníci zhabali 79 kíl rezaného tabaku a 5760 neoznačených cigariet

NETKY.SK • 8 September 2014, 15:10 • 2 min
Prešovskí colníci zhabali 79 kíl rezaného tabaku a 5760 neoznačených cigariet

JAROVNICE - Prešovskí colníci objavili v piatok (5. 9.) v blízkosti obce Jarovnice v okrese Prešov 79 kilogramov rezaného tabaku a neskôr v obci aj 5760 kusov neoznačených cigariet značky JING LING.

slovakia

left justify in out

Celkový finančný únik predstavuje hodnotu 6027,20 eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Prešov Renáta Kravcová.
     

Ako uviedla, v katastri obce Jarovice vykonávali daňový dozor a počas toho aj kontrolovali vozidlo Toyota Avalon s poľským evidenčným číslom, v ktorom sa nachádzali dvaja muži. Jeden bol poľskej národnosti a druhý nemal pri sebe žiadne doklady. Colníci kontaktovali príslušníkov mobilnej jednotky riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Prešove za účelom zistenia totožnosti spolujazdca.
     

„Počas prehliadky vozidla nenašli colníci žiaden tovar podliehajúci spotrebným daniam, no vo vzdialenosti 50 metrov od vozidla sa nachádzalo päť uzavretých igelitových vriec, ktoré obsahovali rezaný tabak v celkovej hmotnosti 79 kilogramov. Finančný únik na predmetné množstvo tabaku predstavuje čiastku 5485,76 eur. Posádka kontrolovaného vozidla sa k tovaru neprihlásila. Tabak bol zabezpečený a bude predmetom ďalšieho konania,“ spresnila hovorkyňa. 
     

V ten istý deň kontaktovali príslušníci hraničnej a cudzineckej polície aj auto Opel Sintra s vranovskou poznávacou značkou. Dvojčlenná posádka podľa Kravcovej prevážala neoznačené cigarety značky JING LING v počte 5760 kusov. Vodič vozidla priznal, že cigarety mal v úmysle predať v obci Jarovnice. Finančný únik bol vyčíslený vo výške 541,44 eura.
     

„Nakoľko v tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, prípad bol postúpený vyšetrovateľovi finančnej správy. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až do troch rokov,“ uzavrela hovorkyňa CÚ Prešov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona