Prešovská verejnosť môže pripomienkovať komunitný plán sociálnych služieb mesta

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 13:41 • 2 min
Prešovská verejnosť môže pripomienkovať komunitný plán sociálnych služieb mesta

PREŠOV - Komunitný plán sociálnych služieb, ktorý pripravuje Mestský úrad (MsÚ) v Prešove, môže pripomienkovať aj verejnosť. Stretnutie k tvorbe plánu sa uskutoční vo štvrtok 15. marca na pôde radnice. Informoval o tom tlačový referent MsÚ Prešov Milan Grejták.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov je strednodobý strategický dokument mesta. Pripravuje sa na roky 2018 až 2025. Dáva odpoveď na otázky o tom, ako pomôže mesto ohrozeným skupinám svojich obyvateľov, aké služby im poskytuje, čo v tejto oblasti plánuje alebo čo potrebujú občania, aby sa im v Prešove lepšie žilo. Mesto plán vypracovalo v spolupráci s občanmi, poskytovateľmi a prijímateľmi sociálnych služieb, zástupcami samosprávy a štátnej správy. Jeho súčasťou je aj Akčný plán na roky 2018 – 2020, ktorý už obsahuje konkrétne aktivity v sociálnych službách.

 

Tvorcovia na dokumentoch pracovali od konca roku 2016 formou pracovných skupín a diskusií. Súčasťou ale bol aj dotazník, kde svoje poznatky a návrhy mohli predostrieť aj občania. „V dotazníkoch, ktoré vyplnilo takmer 500 respondentov, uviedli viac ako 40 rôznych poznatkov a návrhov, ktoré podľa navrhovateľov zlepšia sociálne služby v Prešove a boli v rámci možností a v súlade s legislatívou zapracované do návrhu Komunitného plánu sociálnych služieb i do Akčného plánu,“ uviedol Grejták.

Pred schválením týchto dokumentov v zastupiteľstve má verejnosť príležitosť oba dokumenty, ktoré sú uverejnené na webovej stránke mesta, pripomienkovať znova na verejnom prerokovaní. To sa uskutoční vo štvrtok 15. marca od 15. hodiny v zasadačke MsÚ na Jarkovej ulici 24. Pripomienky k navrhovaným dokumentom potom môžu občania zasielať ešte do 31. marca na adresy nicolefuchsova@gmail.com a katarina.hnatova@presov.sk
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies