Prešovská polícia našla v aute vyše 125 gramov konope, mužovi hrozí desať rokov za mrežami

NETKY.SK • 20 August 2015, 11:42 • 2 min
Prešovská polícia našla v aute vyše 125 gramov konope, mužovi hrozí desať rokov za mrežami

PREŠOV - Polícia obvinila zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov 28-ročného Tomáša.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ ho obvinil po tom, ako policajná hliadka v stredu 19. augusta ráno zastavila v obci Malý Šariš (okres Prešov) vozidlo s Tomášom a 27-ročným Štefanom a zistila, že sa v ňom nachádza vyše 125 gramov zelenej sušiny. Informovala o tom prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.


Príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Veľký Šariš začal po zadržaní Tomáša a Štefana trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Vyšetrovateľ však následne obvinil iba 28-ročného Tomáša. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.


Muž si zadovážil od doposiaľ nestotožnenej osoby vysušené konope, ktoré doviezol do Malého Šariša a rastlinu prechovával vo vozidle. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 593 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Zadržaného 27-ročného Štefana už prepustili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies