Prešovčania chceli kvôli obchvatu mesta zablokovať dopravu v Bratislave: Protest im zakázali

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 08:00 • 2 min
Prešovčania chceli kvôli obchvatu mesta zablokovať dopravu v Bratislave: Protest im zakázali

BRATISLAVA – Občianske združenie Lepší Prešov zorganizuje netradične umiestnený protest. V piatok 31.marca zastavia na pol hodinu premávku v Bratislave, pretože chcú obchvat Prešova.

slovakia

left justify in out

„OZ Lepší Prešov organizuje dňa 31.3.2017 (piatok) ďalšie protestné zhromaždenie s cieľom vyvinúť tlak na vládu SR a dosiahnuť tak urýchlené riešenie neúnosnej dopravnej situácie v meste Prešov a jeho okolí. Občania 3. najväčšieho krajského mesta Prešov na Slovensku, ale aj všetci občania SR, ktorí prechádzajú mestom Prešov, sú vrcholne nespokojní s dopravnou situáciou v meste,“ informuje OZ Lepší Prešov na facebooku.

 

img

 

Bratislavský protest sa bude konať v piatok 31.marca na priechode pre chodcov pri autobusovej stanici Mlynské Nivy v Čase od 15:00 do 15:30. Do Bratislavy príde z Prešova autobus plný ľudí, ktorí sa majú pridať k asi 150 protestujúcim, ktorí pracujú v Bratislave.

 

„Záujemcovia o podporenie protestného zhromaždenia  priamo v Bratislave sa môžu prihlásiť na našej webovej stránke (cesta autobusom a strava je zabezpečená),“ informuje občianske združenie.

 

Okrem protestu v Bratislave plánuje OZ Lepší Prešov tri ďalšie protesty v Prešove.

 

Prešovčanom zakázali protest v Bratislave

Miestny úrad bratislavskej mestskej časti Ružinov vydal zákaz konania protestného zhromaždenia pri autobusovej stanici Mlynské Nivy pod heslom Prešovčania platia dane, postavte nám obchvat za ne!, ktoré na piatok o tretej popoludní do Bratislavy zvolalo občianske združenie Lepší Prešov. Ako informoval zástupca združenia Lepší Prešov René Polačok, združenie toto zhromaždenie ruší. V Prešove sa však uskutoční na troch miestach a účastníci na hodinu zablokujú cesty do Prešova.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona