Prešov získa novú investíciu, vznikne 500 nových pracovných miest

NETKY.SK • 1 December 2016, 11:23 • 2 min
Prešov získa novú investíciu, vznikne 500 nových pracovných miest

BRATISLAVA - Investícia do nového závodu na východe Slovenska vo výške niekoľkých desiatok miliónov eur a prijatie 500 nových zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Také sú čerstvo ohlásené plány prešovskej spoločnosti Spinea, ktorá je technologickým lídrom vo vývoji a výrobe prevodoviek, uvádza denník Hospodárske noviny.

 

Firma zo Šariša iba pred tromi rokmi rozširovala výrobu unikátnych vysoko presných reduktorov za 20,5 milióna eur. Dopyt po jej výrobkoch však prudko rastie a firma naráža na kapacitný strop. Preto pripravuje výrazné rozšírenie. Nových 500 miest vznikne počas najbližších šesť rokov.

 

Samotná Spinea, ktorá vlani zamestnávala 400 ľudí, plány oficiálne nekomentovala. Zdroje zvnútra firmy však denníku chystané rozširovanie potvrdili. Spinea Prešov každoročne zvyšuje mohutnými investíciami svoj trhový podiel. Cieľom firmy je stať sa do roku 2020 svetovou trojkou za japonskými korporáciami Nabtesco a Sumitomo Cyclo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona