Prešov v SEHA League na záver tesne prehral s lídrom

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 19:01 • 2 min
Prešov v SEHA League na záver tesne prehral s lídrom

PREŠOV - Hádzanári Tatrana Prešov zakončili svoje účinkovanie v 5. ročníku nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League" prehrou.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom stretnutí dohrávaného 16. kola odohrali vo svojej Tatran handball aréne vyrovnanú partiu s lídrom tabuľky MVM Veszprém, ale maďarskému obhajcovi prvenstva napokon podľahli tesne 25:26 (12:15). Prešovčania sa v kalendárnom roku 2016 nedočkali v tejto súťaži víťazstva, pričom z ostatných ôsmich duelov raz remizovali a sedemkrát ťahali za kratší koniec. V konečnom poradí im patrí 5. priečka.


Prešovčania od začiatku museli doťahovať náskok favorita. V 25. min D. Krok vyrovnal na 10:10, ale záver I. polčasu vyznel v prospech Veszprémčanov, ktorí si pred prestávkou utvorili trojgólový náskok. Po zmene strán hostia navýšili rozdiel na štyri góly a kontrolovali situáciu. Šarišania až v poslednej minúte zásluhou Čípa mali svojho protivníka na dosah (25:26), ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Veszprém zostal jediným nezdolaným tímom v základnej časti. Najlepšími strelcami Tatrana boli s 5 zásahmi Dominik Krok a Viačeslav Sadovyj.


Zverenci Rastislava Trtíka dosiahli v osemnástich vystúpeniach bilanciu 9 víťazstiev - 1 remíza - 8 prehier a nazbierali 28 bodov. V tabuľke obsadili 5. priečku, čím zopakovali svoje umiestnenie z vlaňajška (vtedy však postúpila na záverečný turnaj najlepšia šestica). O účasť na turnaji Final Four prišli už dávnejšie, chýbalo im k tomu minimálne osem bodov. Na vyvrcholení SEHA League bude úradujúci slovenský šampión chýbať druhýkrát v histórii súťaže.

Výsledok - sobota - SEHA Gazprom League 2015/2016 - dohrávka 16. kola:
Tatran Prešov (SR) - MVM Veszprém (Maď.) 25:26 (12:15)
Najviac gólov: D. Krok a Sadovyj po 5, Kopčo 4 - Pálmarsson 8, Lékai 6, Gulyás 4
Pok. hody: 2/2 - 2/2, vylúčení: 0 - 1, rozhodovali: Mošorinski a Pandžič (obaja Srb.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies