Prešov postúpil do Fortuna ligy

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 18:59 • 2 min
Prešov postúpil do Fortuna ligy

PREŠOV - Futbalisti 1. FC Tatran Prešov budú novým účastníkom slovenskej najvyššej súťaže. V piatok vyhrali v 12. kole Doxxbet II. ligy v skupine o postup nad ŠKF Sereď 3:0 a postúpili do Fortuna ligy.

slovakia

left justify in out

Prešovčania víťazstvom nad Sereďou predbehli v tabuľke VSS Košice aj MFK Tatran Liptovský Mikuláš. V najvyššej slovenskej súťaži nahradia futbalistov Skalice, ktorí si v pozícii nováčika Fortuna ligy neudržali prvoligovú príslušnosť. Prešovčania sa do najvyššej súťaže vracajú po troch rokoch, keď ju opustili po sezóne 2012/2013.

 

1. FC Tatran Prešov - ŠKF Sereď 3:0 (2:0)

 

Góly: 17. Bartek, 43. Katona, 68. Micherda

 

Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Mečiar, Bosý, 3164 divákov.

 

Prešovčania sa postupovej šance chopili od prvých minút. Od začiatku boli aktívnejší než súper a v 17. minúte sa dočkali gólovej odmeny, keď sa v pokutovom území presadil Bartek - 1:0. Aktivita Prešovčanov neutíchala a po sérii nepremenených šancí prišiel gól "do šatne." Peter Katona si po chybe hostí vychutnal brankára Kopeckého a v závere prvého polčasu sa už tribúnami prešovského štadióna nieslo "Olá, olá, prvá liga volá."

 

Druhý polčas priniesol podobný obraz hry ako prvý. Prešovčania kontrolovali svoj náskok a početnými protiútokmi naďalej hrozili hosťom. V 68. minúte dostal domáci Micherda dostatok času i priestoru pred brankárom Kopeckým a upravil na 3:0. Tatran si už pohodlný náskok ustrážil a jeho hráči sa s početnou diváckou mohli radovať z postupu do najvyššej súťaže.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona