Prešov nezvládol domácu derniéru a zostúpil do II. ligy

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 08:43 • 2 min
Prešov nezvládol domácu derniéru a zostúpil do II. ligy

BRATISLAVA - Hráči 1. FC Tatran Prešov sa minimálne v nasledujúcej sezóne nepredstavia v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

slovakia

left justify in out

O tejto skutočnosti a zostupe klubu zo Šariša do II. ligy rozhodla nedeľňajšia domáca prehra 0:1 vo vzájomnom dueli s tiež "namočeným" Spartakom Trnava v rámci záverečného 33. kola Corgoň ligy 2012/2013. Gól Jána Vlaska z pokutového kopu v 27. min napokon znamenal radosť pre "andelov" zo zotrvania medzi slovenskou futbalovou elitou a naopak smútok Tatrana, ktorému stačil v derniére proti Spartaku na záchranu aj nerozhodný výsledok. V konečnom účtovaní mal Prešov o dva body menej ako Trnava (33, resp. 35).

Futbalisti zo Šariša zostúpili z najvyššej súťaže v ére samostatnosti SR iba druhýkrát, premiérovo to bolo v sezóne 2001/2002. Vtedy sa po šiestich ročníkoch medzi druholigistami v lete 2008 tešili z návratu do najvyššej súťaže a odvtedy boli jeho súčasťou. Teraz po piatich sezónach účinkovania musia opätovne do II. ligy. 
"O výsledku zápasu rozhodla jedenástka. Nie je to prvýkrát, čo sa proti Prešovu pískala penalta a nie je to ani prvýkrát, čo sme mali vylúčeného hráča," uviedol po nedeľňajšom stretnutí kouč Tatrana Jozef Bubenko a pokračoval: "Výkony niektorých hráčov boli veľmi zaujímavé. Žiaľ, zostali sme na poslednom mieste." 
Smutný z nedeľňajšieho vystúpenia bol aj 26-ročný český brankár v službách prešovského tímu Jakub Diviš: "Je to asi najväčšie sklamanie v mojej kariére. Veril som, že to zvládneme, ale, žiaľ, nepodarilo sa nám to. S vedením klubu sme sa dohodli, že po tejto sezóne odchádzam z Tatrana. Takýto koniec som si nepredstavoval." 


Na záverečných dvadsať minút proti Trnave vybehol na trávnik Miroslav Poliaček, ani on však už nedokázal zabrániť tesnej jednogólovej prehre a následnému zostupu klubu o súťaž nižšie. "Je ťažké hodnotiť tento duel. Mali sme to vo vlastných rukách. Žiaľ, nezvládli sme ho a skončili sme na poslednom mieste," skonštatoval 29-ročný skúsený stredopoliar. 
Futbalisti Prešova figurovali v konkurencii tucta corgoňligových účastníkov po jesenných 19 odohraných kolách tohto ročníka na 8. mieste s 22 bodmi. V jarných 14 dueloch však Šarišania získali iba 11 bodov (spolu so Zlatými Moravcami najmenej zo všetkých tímov, pozn.) a napokon ich neminula jediná zostupová miestenka. Mužstvo Tatrana viedli v tejto sezóne až traja tréneri: Bulhar Angel Červenkov (do 17. kola), následne Ladislav Totkovič a od 27. kola si sadol na lavičku spomenutý Jozef Bubenko. Tím zo Šariša trápila v závere sezóny najmä strelecká nemohúcnosť hráčov: v ostatných siedmich kolách strelil Prešov iba jediný gól (bilancia: 1 - 3 - 3, skóre 1:4), a to zásluhou 19-ročného Matúša Marcina v predposlednom 32. kole pri víťazstve 1:0 v Žiline. Na zotrvanie medzi slovenskou futbalovou elitou to však napokon nestačilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies