Prešov čaká DrinkIn Fest, vystúpi Peha či Komajota

NETKY.SK • 26 Máj 2012, 07:30 • 2 min
Prešov čaká DrinkIn Fest, vystúpi Peha či Komajota

Prešov čaká DrinkIn Fest, vystúpi Peha či Komajota - Kultúra Začiatok júna bude na prešovskom DrinkIn Feste patriť domácim kapelám. Na svoje si 2.

slovakia

left justify in out

img

Začiatok júna bude na prešovskom DrinkIn Feste patriť domácim kapelám. Na svoje si 2. júna prídu fanúšikovia skupín Komajota, Peha, Chiki liki tu-a, Mloci, Sunlips a Papyllon. Ide o vystúpenie spriatelených hudobných formácií, ktorých centrom je nahrávacie štúdio Umpax. To sa nachádza len niekoľko metrov od podniku Drink In, v ktorom sa stretávajú medzi skúškami a nahrávaním hudobníci a ich priatelia a kde sa podujatie uskutoční. "Chodíme sem na kávu, všetci sa pohybujeme okolo štúdia Umpax a práve tu vznikol nápad na náš spoločný koncert," vysvetlil Stano Čorej z Komajoty, ktorý sa ujal organizácie festivalu. "Prešovským vzduchom bude opäť znieť prešovská muzika,“ vyjadril sa bubeník Pehy Martin Migaš. "Je to radosť a česť prispieť svojou troškou k myšlienke fenoménu 'Prešov – Slovenský Seattle' prostredníctvom pohodovej akcie akou bude DrinkIn Fest. Skupiny, ktoré vystúpia na tomto podujatí, majú obrovský podiel na tomto prívlastku a preto sa všetci tešíme na priateľskú atmosféru," dodal. Podujatie spája skúsené skupiny z Prešova s mladými kapelami, ktoré majú čo povedať. "Sunlips už fungujú na našej scéne od roku 2008, ale Papyllon je čerstvý vietor, ktorý veje Prešovom a neznie ako žiadna iná skupina z týchto končín. Scéna žije ďalej, vyvíja sa a to je dobré,“ uviedol spoluorganizátor Edo Kopček. Legendou v programe bude prešovská formácia Mloci - podľa pamätníkov je totiž prvou prešovskou skupinou, ktorá začala koncertovať s vlastnými skladbami.

Lístky stoja v predpredaji štyri eurá a je ich možné zakúpiť priamo v podniku. Na mieste bude vstupenka stáť 5 eur. Podujatie bude trvať od 15:30 do 22:00. Kapacita priestoru je limitovaná pre 500 ľudí.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies