Presídlenie 12-tisíc sýrskych utečencov do Austrálie môže trvať až 18 mesiacov

NETKY.SK • 23 November 2015, 09:12 • 2 min
Presídlenie 12-tisíc sýrskych utečencov do Austrálie môže trvať až 18 mesiacov

CANBERRA - Austrálska vláda bude rešpektovať svoj záväzok na prijatie 12.000 sýrskych utečencov, ale ich dôkladné bezpečnostné kontroly môžu trvať až rok, uviedli dnes tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Ešte v septembri Canberra oznámila, že v rámci relokácie prijme čo možno najrýchlejšie 12.000 utečencov, vysvetľuje agentúra AP. Poslanec Cory Bernardi však dnes povedal, že vláda by mala zvážiť tento záväzok vo svetle rizík, ktoré by predstavovali teroristi vydávajúci sa za utečencov.

 

Členovia vlády vrátane ministra financií Scotta Morrisona a ministra pre boj proti terorizmu Michaela Keenana si za rozhodnutím kabinetu stoja.

 

Hlavný koordinátor pre relokáciu utečencov v Novom Južnom Walese Peter Shergold vo vysielaní stanice ABC povedal, že proces ich relokácie môže v dôsledku starostlivej bezpečnostnej kontroly trvať 12-18 mesiacov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies