Prerušenie dopravy na Krym je dočasné opatrenie

NETKY.SK • 28 December 2014, 12:54 • 2 min
Prerušenie dopravy na Krym je dočasné opatrenie

KYJEV - Ukrajina, ktorá v piatok zablokovala železničnú a autobusovú dopravu medzi svojou pevninou a Krymským polostrovom, anektovaným v marci Ruskom, oznámila, že prerušenie dopravného spojenia je iba dočasné opatrenie.

slovakia

left justify in out

Podľa krymskej colnej služby pribudlo dnes k uvedeným opatreniam aj zastavovanie vozidiel na dvoch z troch hraničných priechodov šije vedúcej na Krym, kde museli ľudia autá zanechať a mohli prechádzať cez hranice iba pešo. Neskoro popoludní však toto obmedzenie zrušili, uviedla tlačová agentúra AP. 
      

Hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko reportérom povedal, že železničná a autobusová doprava boli prerušené "pre vysokú pravdepodobnosť vstupu sabotážnych skupín v prestrojení za miestnych ľudí" na Ukrajinu. Nepovedal však, ako dlho toto opatrenie zostane v platnosti, informovala tlačová agentúra AP. "Bezpečnosť našich občanov je pre nás prvoradá," zdôraznil Lysenko s tým, že k diverzným akciám "dochádza prakticky každý deň".
      

Polícia na Ukrajine vyšetruje tri smrteľné výbuchy na juhu krajiny, k dvom z nich došlo v meste Cherson vzdialenom asi 100 kilometrov na sever od Krymu a k jednému v čiernomorskom prístave Odesa. V meste Cherson sa vyhodil do vzduchu muž v zmenárenskom kiosku, kde požadoval peniaze a ďalší muž zomrel, keď pred obchodom explodovali výbušniny, ktoré niesol, uviedli médiá. V Odese zomrel pred úsvitom muž prenášajúci výbušniny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies