Prepustili ďalších troch podozrivých z chystania útokov v Bruseli

NETKY.SK • 2 Január 2016, 08:43 • 2 min
Prepustili ďalších troch podozrivých z chystania útokov v Bruseli

BRUSEL - Belgickí vyšetrovatelia nechali dnes prepustiť na slobodu ďalšie tri osoby zatknuté pre podozrenie z chystania teroristického útoku v Bruseli počas osláv príchodu nového roka. Ide pritom o skupinu podozrivých, ktorých skončili v rukách polície vo štvrtok po uskutočnení domových prehliadok na celkovo siedmich miestach v Bruseli a okolí, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Polícia v súvislosti s údajným teroristickým plánom zatkla vo štvrtok šesť ľudí, troch z nich však po vypočutí ešte v ten istý deň prepustili na slobodu. V rámci vyšetrovania tohto prípadu naďalej zadržiavajú ďalšie dve osoby, ktoré zatkli začiatkom tohto týždňa. Dvojici belgických občanov identifikovaných ako 30-ročný Said S. a 27-ročný Mohammed K. súd predĺžil vyšetrovaciu väzbu o jeden mesiac.

 

Polícia pri štvrtkových domových prehliadkach zaistila počítače, mobilné telefóny a vybavenie pre airsoft, čo bojová hra, pri ktorej sa strieľa plastovými guľôčkami. Belgické úrady sa domnievajú, že hráčmi sú v tomto prípade militanti nacvičujúci útoky.

 

Úrady v Bruseli pre obavy z možného útoku zrušili tradičné silvestrovské ohňostroje, zatiaľ čo v celom Belgicku naďalej platí vysoký stupeň výstrahy pred terorizmom. Sprísnené bezpečnostné opatrenia zaviedli po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra, keďže v Belgicku žili dvaja zo samovražedných útočníkov, ktorí odpálili nálože vo francúzskej metropole.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies