Prepustený ruský magnát Chodorkovskij neplánuje vstup do politiky

NETKY.SK • 22 December 2013, 13:52 • 2 min
Prepustený ruský magnát Chodorkovskij neplánuje vstup do politiky

MOSKVA/BERLÍN - Chodorkovskij (50) v rozhovore pre ruský magazín The New Times povedal, že s jeho prepustením neboli spojené žiadne podmienky, ale v liste Putinovi sa vyjadril, že nemá v úmysle vstúpiť do politiky.

slovakia

left justify in out

Bývalý ropný magnát Michail Chodorkovskij, ktorého po vyše desiatich rokoch väzenia omilostil ruský prezident Vladimir Putin, neplánuje vstúpiť do politiky, ani sa nebude usilovať o opätovné získanie majetku svojej bývalej firmy Jukos. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters.

Chodorkovskij (50) v rozhovore pre ruský magazín The New Times povedal, že s jeho prepustením neboli spojené žiadne podmienky, ale v liste Putinovi sa vyjadril, že nemá v úmysle vstúpiť do politiky, alebo bojovať o majetok Jukosu.

Ako ďalej uviedol bývalý väzeň, zatiaľ sa do Ruska nevráti. Vyjadril obavy, že keby tak urobil, už by sa druhý raz nedostal na slobodu, pretože je veľa formálnych dôvodov, aby ho mohli zadržať, informovala agentúra DPA.

Chodorkovskij okamžite po prepustení odcestoval do Nemecka, kde sa stretol s rodinou - so synom Pavlom a so svojimi rodičmi. Na slobodu sa dostal aj vďaka tajným rokovaniam, ktoré pomohla sprostredkovať nemecká diplomacia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies