Prepustení Klausovou amnestiou už stihli spáchať 427 trestných činov a jednu vraždu

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 08:21 • 2 min
Prepustení Klausovou amnestiou už stihli spáchať 427 trestných činov a jednu vraždu

Praha - Podľa prvých údajov spáchali väzni amnestovaní českým prezidentom Václavom Klausom za tri mesiace od svojho prepustenia 427 trestných činov v celej republike. Z toho 188 v hlavnom meste Praha. Vražda bola dokázaná v jednom prípade. Informácie dnes priniesla spravodajská webová stránka Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Najčastejšie sa amnestovaní dopúšťali krádeží, a to v 241 prípadoch, ale tiež porušenia vykázania, napríklad z Prahy. 

Policajné prezídium by malo zverejniť štatistiky trestných činov, spáchaných ľuďmi prepustenými na amnestiu, až v júni. Denníku Právo sa však podarilo získať priebežné výsledky trestnej činnosti.

Krádeží, najmä vreckových, ešte pribudne, pretože sa začala turistická sezóna a je už teplo.

Práve v centre Prahy sa stane polovica všetkých krádeží v metropole. Najviac zlodejov je podľa štatistík z hlavného mesta, ale často doň dochádzajú živly z Moravy či z oveľa väčších vzdialeností. Ide prevažne o organizované skupiny, ktorých činnosť je veľmi sofistikovaná, uviedol šéf kriminalistov vyšetrujúcich krádeže v Prahe I Radek Mudroch.

Okrem pražských zlodejov sa "činia" Rumunky, Bulharky a Arabi. Okradnutí sú z 80 percent cudzinci, informoval Mudroch, ktorého citovali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies