Prepusteného moslima podozrivého z prípravy útoku v Nemecku opäť zadržali

NETKY.SK • 20 August 2016, 07:31 • 2 min
Prepusteného moslima podozrivého z prípravy útoku v Nemecku opäť zadržali

BERLÍN - Nemecká polícia v spolkovej krajine Brandenbursko dnes opäť zadržala 27-ročného konvertitu na islam, ktorého iba vo štvrtok prepustili z vyšetrovacej väzby. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia muža, ktorého identita v zmysle zákona o ochrane súkromia nie je známa, zadržala v stredu v meste Eisenhüttenstadt. Podozrievala ho z napojenia na radikálnu organizáciu Islamský štát (IS). Pri domovej prehliadke u neho našli zbraň, vojenské vybavenie a materiály blízke IS. Muž okrem toho zverejnil na internete fotografie, na ktorých pózoval zamaskovaný s replikou kalašnikova a arabskými znakmi.

 

Podľa pôvodných informácií chcel muž podniknúť teroristický útok počas hojne navštevovaného podujatia v Eisenhüttenstadte, ktoré sa uskutoční v dňoch 26.-28. augusta. Pri útoku mal údajne v pláne použiť vlastnoručne vyrobenú nálož naplnenú klincami. Polícia však žiadne dôkazy o pripravovanom útoku nenašla.

 

Polícia zadržala vo štvrtok aj ďalšieho muža z Eisenhüttenstadtu, taktiež konvertitu na islam, ktorý bol podozrivý z plánovania bombového útoku. Tento 30-ročný muž zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Obaja podozriví sa poznali.
Nemecké úrady sú v pohotovosti v dôsledku dvoch júlových teroristických útokov, ku ktorým sa prihlásil IS.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona