Preprava ruskej ropy cez Ukrajinu na naše územie pokračuje bez zmien

NETKY.SK • 21 Február 2014, 16:25 • 2 min
Preprava ruskej ropy cez Ukrajinu na naše územie pokračuje bez zmien

BRATISLAVA - V prípade výpadku dodávok na naše územie cez ropovod Družba by došlo k použitiu núdzových zásob ropy, ktoré musí Slovensko na základe európskej smernice udržiavať na požadovanej úrovni 90 dní.

slovakia

left justify in out

Preprava ruskej ropy cez Ukrajinu na územie Slovenskej republiky je zatiaľ bez zmien. Informoval o tom monopolný prepravca komodity na Slovensku, štátny Transpetrol, ktorý nepokojnú situáciu na Ukrajine spoločne s Ministerstvom hospodárstva (MH) SR pozorne sleduje.

"V súčasnosti je preprava ruskej exportnej zmesi prostredníctvom spoločnosti Transpetrol cez slovenské územie v súlade s odsúhlaseným harmonogramom. K dnešnému dňu nemáme žiadne relevantné informácie, ktoré by viedli k možnej zmene množstva objemu prepravovanej ropy cez naše územie," konštatoval riaditeľ pre prepravu ropy Transpetrolu Martin Ružinský.

Ako ďalej priblížil, v prípade výpadku dodávok na naše územie cez ropovod Družba by došlo k použitiu núdzových zásob ropy, ktoré musí Slovensko na základe európskej smernice udržiavať na  požadovanej úrovni 90 dní. Transpetrol, ako aj európske inštitúcie,  však považujú za strategické riešenie projekt Bratislava – Schwechat Pipeline. Ropovod Adria je a aj po jeho rekonštrukcii bude schopný zabezpečiť náhradné dodávky ropy pre Slovensko len čiastočne, upozorňuje spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies