Preprava lístkov na somároch do Kábulu potrvá aj týždeň

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 10:01 • 2 min
Preprava lístkov na somároch do Kábulu potrvá aj týždeň

KÁBUL - Po predbežnom sčítaní hlasov zo sobotných prezidentských volieb vo volebných okrskoch boli dnes hlasovacie urny z 34 afganských provincií prevezené do hlavného mesta Kábul. Podľa agentúry DPA to oznámil hovorca volebnej komisie Mohammad Núr.

slovakia

left justify in out

 "Predbežné sčítavanie hlasov vo volebných miestnostiach sa začalo v sobotu. Proces druhého spočítavania sa začne dnes," uviedol hovorca. "Sčítame hlasy z najbližších volebných okrskov a budeme v zratúvaní pokračovať priebežne, ako k nám budú prichádzať ďalšie."
      

Hlasovacie lístky z odľahlých horských oblastí sa však prevážajú na muliciach a somároch, a preto ich cesta do afganskej metropoly môže trvať aj niekoľko dní.    
      

"Istý čas to potrvá, tak do týždňa, kým prídu hlasovacie lístky zo zapadnutejších kútov, kde nie sú vybudované vozovky a chodníčky sú ešte stále zapadnuté snehom," priblížil Núr.

      

Vysvetlil, že odovzdané hlasy sa z dedín zoberú do hlavných miest jednotlivých provincií a odtiaľ prevezú do Kábulu "bez toho, aby sa v provinčných metropolách spočítavali".
      

Napriek tomu sa čiastkové výsledky prezidentských volieb v Afganistane, ako píšu svetové tlačové agentúry, očakávajú už v priebehu dnešného dňa. Z volieb vzíde nástupca súčasného prezidenta Hámida Karzaja, ktorý je v úrade už 12 rokov. Vystrieda ho jeden z ôsmich kandidátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies