Prepojovací bod Budince sa od 1. apríla 2016 stáva obojsmerným bodom

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 19:24 • 2 min
Prepojovací bod Budince sa od 1. apríla 2016 stáva obojsmerným bodom

BRATISLAVA - Prepojovací bod Budince sa od 1. apríla 2016 stáva obojsmerným bodom, so vstupnou kapacitou do prepravného plynovodného systému smerom z Ukrajiny. Informoval o tom dnes slovenský prepravca zemného plynu spoločnosť Eustream.

slovakia

left justify in out

Maximálna pevná vstupná kapacita smerom z Ukrajiny je podľa prepravcu plynu 19 miliónov metrov kubických (m3) plynu za deň. "Súčasne sa v bode Budince na základe vyhodnotenia stupňa využitia jestvujúcej kapacity pristúpi k dynamickej ponuke navýšenej prerušiteľnej kapacity, a to na základe vyhodnotenia pravdepodobnosti prerušenia pre mesačné produkty," uviedol ďalej prepravca plynu.

 

Eustream je prevádzkovateľom prepravnej siete zemného plynu v SR. Jeho hlavným poslaním je preprava zemného plynu na Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo štyroch až piatich paralelných potrubí v celkovej dĺžke viac ako 2332 km a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom viac ako 550 MW.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona