Prepis vozidla na inú osobu sa zjednoduší. Vláda odklepla novelu zákona o možnosti „prenositeľnosti“ EČV

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 09:49 • 2 min
Prepis vozidla na inú osobu sa zjednoduší. Vláda odklepla novelu zákona o možnosti „prenositeľnosti“ EČV

BRATISLAVA - Vláda schválila novelu zákona o cestnej premávke, ktorá má zaviesť možnosť „prenositeľnosti“ tabuľky s evidenčným číslom vozidla (EČV) z pôvodného majiteľa motorového vozidla na nového majiteľa.

slovakia

left justify in out

Pôvodnú tabuľku bude môcť použiť bez ohľadu na to, či má v danom okrese trvalý pobyt. Ak novela zákona prejde parlamentom, viazanosť EČV na okres trvalého pobytu vlastníka vozidla sa zruší.

 

Na rokovanie kabinetu návrh skupiny poslancov Národnej rady SR predložilo Ministerstvo vnútra SR. Zákon prešiel v parlamente do druhého čítania.

Cieľom návrhu je aj zrušenie tzv. dvojkrokového oznamovania prevodu držby vozidla na inú osobu. Znamená to, že kompletná zmena držby vozidla na kupujúceho aj s vydaním nového osvedčenia o evidencii časť II sa vykoná na ktoromkoľvek dopravnom inšpektoráte.

 

Ak by sa vykonala zmena držby vozidla na dopravnom inšpektoráte, ktorá vyžaduje pridelenie nového evidenčného čísla, ktoré nemá tento dopravný inšpektorát na svojom sklade, bude zabezpečené zasielanie nových dokladov a tabuliek s evidenčným číslom vozidla kupujúcemu prostredníctvom kuriérnej služby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies