Prepadnutie majetku Ondrejčáka a Zdichavského bude realizovať konkurzný súd

NETKY.SK • 2 December 2014, 12:43 • 2 min
Prepadnutie majetku Ondrejčáka a Zdichavského bude realizovať konkurzný súd

BRATISLAVA - Výkon trestu prepadnutia majetku Juraja Ondrejčáka - šéfa bratislavskej skupiny piťovcov a Rolanda Zdichavského - vyskosopostaveného člena skupiny sýkorovcov bude v budúcnosti na návrh prvostupňového Špecializovaného súdu v Pezinku (ŠTS) realizovať konkurzný súd Okresného súdu Bratislava I.

slovakia

left justify in out

Ondrejčáka právoplatne odsúdil Najvyšší súd SR (NS SR) minulú stredu 26. novembra na 16-ročný trest odňatia slobody. Zdichlavského zase NS SR odsúdil zase koncom októbra na 22 rokov v najprísnejšom väzení. V oboch prípadoch NS SR okrem trestu väzenia uložil aj trest prepadnutia majetku. Na trest prepadnutia majetku odsúdil NS SR v prípade Ondrejčáka minulú stredu aj ďalších šiestich obžalovaných piťovcov.
     

V prípade Zdichavského prepadli dva byty, jedna polovica nebytového priestoru, jedno auto značky Porsche Cayenne, jedno auto značky Volkswagen Golf a suma v hodnote 20.229 eur vedená na bankovom účte. Konkurzný súd zatiaľ nemohol konať, keďže ŠTS zase nemohol doteraz podať návrh, keďže nemá ešte vrátený spis z NS SR. "Akonáhle bude maz ŠTS vrátený spis z NS SR pošle predseda senátu konkurznému sudu, v ktorého obvode má sídlo súd, ktorý vo veci rozhodol v prvom stupni rozsudok na postup podľa osobitného zákona. (Zákon 7/2005 Zbierky zákonov o konkurze a reštrukturalizácii-poznámka TASR)," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Príslušnosť súdu na uskutočnenie konkurzného konania je daná podľa miesta, kde sa nachádza sídlo dlžníka, na ktorého je podaný návrh na vyhlásenie konkurzu. Na konkurzné konanie v prípade prvostupňového ŠTS je Okresný súd Bratislava I pre obvod Krajského súdu v Bratislave.
     

V prípade Ondrejčáka prvostupňový súd nerobil súpis konkrétneho majetku. To bude robiť konkurzný súd Okresného súdu v Bratislave I. Podľa niektorých médií, mal prirodzene Ondrejčák oveľa väčší majetok ako Zdichavský. Mal vlastniť minimálne dva vojenské veterány - ide o vojenské autá značky Dodge WC 57 a Jeep Willys MB, luxusný automobil Bentley, automobil Mercedes G, vilu v Lamači, mimo iného aj pozemky na Donovaloch, byt v bratislavskom Starom meste a viacero štvorkoliek. "Súd zaistil hnuteľné a nehnuteľné veci, ktoré zistil v priebehu súdneho konania a všetky ostatné veci pochádzajúce z vlastníctva obžalovaných. Rozhodnutím o prepadnutí majetku prechádzajú veci do vlastníctva štátu," sprostredkovala dnes oficiálne stanovisko sudkyne ŠTS hovorkyňa Kudjáková na margo majetku Ondrejčáka.
     

Súdy trest prepadnutia majetku neukladajú často, vlani ich bolo deväť. Najznámejší verdikt súdu s výrokom o prepadnutí majetku bol v kauze bývalého šéfa nebankových subjektov Vladimíra Fruniho, ktorý tak prišiel napríklad o garáže, dom, autá, jachty a motorové člny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona