Prepadnutie majetku mafiána Zdichavského rieši súd i správca

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:06 • 2 min
Prepadnutie majetku mafiána Zdichavského rieši súd i správca

BRATISLAVA - Výkon trestu prepadnutia majetku vyskosopostaveného člena bratislavskej skupiny sýkorovcov Rolanda Zdichavského realizuje v súčasnosti nielen konkurzný súd okresného súdu, ale už aj správca konkurznej podstaty.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd Bratislava I uznesením zo dňa 20. januára, ktoré sa stalo právoplatným 27. januára tohto roku, vyhlásil konkurz na dlžníka Rolanda Zdichavského a ustanovil správcu. Zároveň vyzval veriteľov, aby v lehote 45 dní prihlásili svoje pohľadávky," uviedol pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Výkon prepadnutia majetku sa vykonáva na návrh Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý Zdichavského odsúdil na dlhoročný trest odňatia slobody. "Dňa 13. marca sa skončila lehota na prihlasovanie pohľadávok a 12. apríla sa skončí lehota na popieranie pohľadávok. V súčasnosti prebieha spisovanie majetku úpadcu, ktoré bude publikované v Obchodnom vestníku," povedal pre TASR príslušný správca konkurznej podstaty.

 

V prípade Zdichavského prepadli dva byty, polovica nebytového priestoru, auto značky Porsche Cayenne, auto značky Volkswagen Golf a 20.229 eur vedených na bankovom účte. Príslušnosť súdu na uskutočnenie konkurzného konania je daná podľa miesta, kde sa nachádza sídlo dlžníka, na ktorého je podaný návrh na vyhlásenie konkurzu. Na konkurzné konanie v prípade prvostupňového ŠTS spomínaný je Okresný súd Bratislava I pre obvod Krajského súdu v Bratislave.

 

Súdy trest prepadnutia majetku neukladajú často, v roku 2013 ich bolo deväť. Najznámejší verdikt súdu s výrokom o prepadnutí majetku bol v kauze bývalého šéfa nebankových subjektov Vladimíra Fruniho, ktorý tak prišiel napríklad o garáže, dom, autá, jachty a motorové člny a iné.

 

Podobne ako v prípade Zdichavského rieši v súčasnosti konkurzný súd Okresného súdu Bratislava I aj prepadnutie majetku šéfa skupiny piťovcov Juraja Ondrejčáka a ďalších jeho deviatich komplicov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona