Prepad auta prevážajúceho peniaze

NETKY.SK • 20 Február 2012, 13:12 • 2 min
Prepad auta prevážajúceho peniaze

Prepad auta prevážajúceho peniaze - Krimi Prešovskí policajti vyšetrujú lúpežné prepadnutie vozidla bezpečnostnej služby prevážajúceho peniaze. Včera (19.

slovakia

left justify in out

img

Prešovskí policajti vyšetrujú lúpežné prepadnutie vozidla bezpečnostnej služby prevážajúceho peniaze. 

Včera (19.2.2012) v čase okolo 19:00 h zaparkovalo auto prevážajúce peniaze za jedným z prešovských obchodných domov, kde pracovníci bezpečnostnej služby prišli vyzdvihnúť tržbu. Vodič ostal sedieť v aute a spolujazdec odišiel do obchodného domu pre tržbu. Keď vyšiel von s peniazmi vozidlo sa tam nenachádzalo, preto sa vrátil späť a kontaktoval zamestnávateľa a ten políciu. Na miesto boli vyslané policajné hliadky, pričom jedna z nich našla vozidlo bezpečnostnej služby, aj s vodičom, zaparkované o niekoľko sto metrov ďalej. Vodič bol spútaný a omámený. Pri následnom vyšetrovaní policajti zistili, že vozidlo mali prepadnúť dvaja maskovaný páchatelia. Jeden z nich prilepil na sklo dverí predmet podobajúci sa na nástražný výbušný systém a vyzval vodiča, aby otvoril inak to vybuchne, čo vodič aj urobil. Páchatelia potom vošli do auta, kde jeden z nich mieril na vodiča pištoľou a druhý mu na ústa priložil textíliu napustenú neznámou látkou, po ktorej stratil vedomie. Keď sa prebral, bol spútaný a auto bolo zaparkované o niekoľko sto metrov ďalej na parkovisku pri susednom obchodnom dome. Z auta páchatelia ukradli tržbu z troch obchodných domov, v presne nezistenej výške. Prepadnutý vodič neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Na základe popisu prepadnutého vodiča polícia kontrolovala na výjazdových cestách vozidla a ich posádky, páchateľov sa však nepodarilo vypátrať.

Prešovský policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre zločin lúpeže. 

Zdroj: KR PZ Prešov 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies