Prešov dostane dotáciu 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie

NETKY.SK • 25 August 2011, 13:12 • 2 min
Prešov dostane dotáciu 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie

Prešov dostane dotáciu 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila Návrh na poskytnutie dotácie na rozvoj regiónu Prešovského kraja, na základe ktorého sa z rozpočtu Ministerstva hospodárstva (MH) SR poskytne prostredníctvom obchodnej spoločnosti MH Invest, s.r.o., dotácia vo výške 333.145 eur bez DPH na výstavbu vnútroareálovej komunikácie v Priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské.
      "Úspešná realizácia schváleného investičného zámeru investora Honeywell Turbo, s.r.o., má pre mesto Prešov, ako aj pre celý región Prešovského kraja strategický význam," konštatuje rezort hospodárstva v schválenom vládnom návrhu.
      Mesto Prešov totiž uzavrelo so spoločnosťou Honeywell Turbo, s.r.o., v máji 2011 zmluvu o uzatvorení budúcej zmluvy o kúpe nehnuteľností, v ktorej sa zaviazalo okrem iného aj vybudovať najneskôr do 30. septembra 2011 vnútroareálovú, obslužnú komunikáciu, ktorá zostane vo vlastníctve mesta Prešov.
      "Keďže mesto Prešov nemá vo svojom rozpočte finančné prostriedky, z ktorých by vybudovalo uvedenú komunikáciu, zámerom MH SR je poskytnúť zo svojho rozpočtu dotáciu," zdôvodnil rezort hospodárstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies