Přemysl Boublík našiel svoju športovú vášeň: Bicykel by nevymenil za nič

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 08:04 • 2 min
Přemysl Boublík našiel svoju športovú vášeň: Bicykel by nevymenil za nič

BRATISLAVA - Slovenský herec Přemysl Boublík má podľa vlastných slov veľmi blízko k bicyklovaniu.

slovakia

left justify in out

 "Je to asi jediný šport, ktorý som robil vždy bez toho, aby ma niekto musel k tomu nútiť,“ zasmial sa.

Vyhovuje mu vraj najmä preto, že je sám sebe pánom. „Ja som sa nikdy s nikým nepretekal, nikdy som sa nezúčastňoval nejakých súťaží, lebo buď je človek najlepší alebo to nemá zmysel. Ak viem, že mám potenciál v niečom uspieť a patriť k tej špičke, tak áno, vtedy má zmysel to robiť (...) Teraz som sám seba zaskočil, či má zmysel robiť herectvo, keď nepatrím k špičke, ale niečím sa živiť už musím (...),“ podotkol pobavene. „Nie som skrátka súťaživý typ,“ dodal.

Na charitatívnej cyklistickej tour občianskeho združenia Parasport24 však o súťaž nejde, a tak sa na nej sympatický herec zúčastňuje s nadšením už dlhé roky. „Keď ma Mirko (Miroslav Buľovský, zakladateľ a riaditeľ OZ Parasport24, pozn. red.) oslovil pred jedenástimi rokmi na prvý ročník tejto cyklistiky, vôbec som neuvažoval nad tým, či áno alebo nie, bolo to pre mňa okamžite áno. Nemal som v tom období ani nejako veľa práce, takže som nemusel premýšľať, ako vyskladám svoj kalendár. A je to zvláštne, ale za tie všetky roky sa mi iba raz stalo, že ma umelecký šéf nechcel kvôli jednému predstaveniu pustiť z divadla, no aj to som napokon na cyklistike chýbal len dva dni. Je to moja srdcová záležitosť, vždy som urobil všetko pre to, aby som sa mohol tejto akcie zúčastniť a nerozmýšľal som, či dám prednosť niečomu inému. Občas si hovorím, či som jediný, kto to tak cíti (...) Ja by som sa jej nevzdal za nič na svete. Aj keď nikdy nehovor nikdy (...),“ povedal mladý umelec, ktorý spolu s ďalšími účastníkmi podujatia na bicykel opäť nasadne už tento víkend.

Jedenásty ročník charitatívnej Parasport24 tour odštartuje symbolicky v sobotu 2. júna, keď si účastníci podujatia pripomenú v Martine pamiatku ich dlhoročného podporovateľa a priateľa, riaditeľa spoločnosti Tipsport Jaroslava Tarabu. Samotná cyklistika sa začne nasledujúci deň. Pelotón vyrazí zo Žiliny a počas nasledujúcich troch dní bude pokračovať cez Hričov, Považskú Bystricu, Sverepec, Ladce, Dubnicu nad Váhom, Trenčiansku Teplú, Trenčianske Teplice, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Žabokreky nad Nitrou, Partizánske, Brodzany, Bošany, Oponice, Nitru až do Šoporne. Cestou pritom účastníci a účastníčky odovzdajú stovky eur rodinám v núdzi.

Zo známych tvárí sa okrem Přemysla Boublíka na podujatí tento rok zúčastnia aj spevák Martin Harich alebo herečky Zuzana Vačková a Bibiana Ondrejková. Po prvý raz v histórii podujatia svoju účasť potvrdili aj športový redaktor RTVS Ján Žgravčák, moderátorka Marianna Ďurianová a jeden deň bude s hendikepovanými bicyklovať aj strelkyňa Danka Barteková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies