Premožiteľ Klička príde do Prahy! Tyson Fury povie fanúšikom o svojom životnom zápase

NETKY.SK • 27 Február 2019, 13:58 • 2 min
Premožiteľ Klička príde do Prahy! Tyson Fury povie fanúšikom o svojom životnom zápase

BRATISLAVA - Do Prahy vďaka agentúre VDN Promo príde írsky divočák Tyson Fury, kontroverzní chlapík,gypsy rebel a človek s veľkým srdcom, ktorý pred časom kvôli osobným problémom ukončil kariéru, napriek tomu sa Fury opäť zvládol vrátiť do ringu. V Prahe povie fanúšikom o svojej životnej ceste 20. júna 2019. Netky.sk ako exkluzívny slovenský mediálny partner budú pritom.

slovakia

left justify in out

V roku 2015 sa Britský boxer Tyson Fury vyhral nad Ukrajincom Vladimírom Kličkom stal svetovým šampiónom super ťažkej hmotnostnej kategórie organizácií WBA (Super), IBF, WBO aj IBO. Ako rýchlo sa  Fury vyšplhal na vrchol, tak rýchlo začala jeho strmá cesta nadol. Prišiel o všetky tvrdo vybojované tituly a mal pozitívny dopingový nález na zakázaný steroid. V máji 2016 opustil tréningový kemp pred odvetným zápasom s Kličkom. 

 

img

 

Problémy  priznal v októbri 2016 

 

"Každý deň som si želal, aby som sa už nezobudil. Pil som od pondelka do nedele, bral som kokaín. Bol som mániodepresívny, dokázal som to riešiť jedine alkoholom. Nevedel som, prečo mám depresie, veď som bol bohatý, úspešný, mladý a zdravý, mal som rodinu i slávu - všetko, o čom sa dá snívať. Napriek tomu som trpel depresiami. Som živý dôkaz, že ktokoľvek sa môže vrátiť z hrany. Mnoho ľudí trpí psychickými problémami, myslia si, že dni budú už len čierne. Život sa však môže zlepšiť." 


img

 

Bývalý  super šampión prehral súdny spor s Britskou antidopingovou agentúrou (UKAD). Tá mu udelila spätný zákaz činnosti na dva roky, ktorý vypršal 12. decembra 2017. Britský boxerský kontrolný výbor (BBBoC) mu  následne vrátila licenciu. Teraz tvrdo trénuje, aby sa dostal opäť na vrchol. Do ringu sa tento gypsy rebel vrátil po troch rokoch. Vo svojej profesionálnej kariére si celkovo pripísal 27 výhier. Naposledy ho fanúšikovia mohli vidieť v titulovom zápase proti Deyontayi Wilderovi. Tento zápas napriek veľkej snahe prehral. Zápas rozhodcovia označili za remízu a majstrovský pás organizácie WBC zostal Wilderovi.

 

img

 

 

Kto je Tyson Luke Fury?

 

Tyson Luke Fury je britský profesionálni boxer, bývalý majster sveta v ťažkej váhe. Pochádza z rodiny írskych kočovníkov katolíckeho vyznania. Boxu sa venuje celá rodina. Jeho bratranec Hughie Fury je juniorským majstrom sveta. Od roku 2007 boxoval za Veľkú Britániu ale v zápase o účastnícke miesto na olympiáde ho porazil Davida Price. Celkovo v amatérskej kariére vyhral 31 z 35 zápasov.

 

img

 

V roku 2008 sa stal profesionálom, získal titul majstra Anglicka, Veľkej Británie, Írska aj Commonwealthu v ťažkej váhe. V 2015 v Düsseldorfe porazil na body Vladimíra Klička, získal titul majstra sveta v najťažšej váhové kategórii organizácií World Boxing Association, International Boxing Federation, World Boxing Organisation a The Ring.

 

V predaji je zhruba 600 vstupeniek, pohybujúcich sa cenovo od 1 490 do 7 490 korún. Drahšie vstupenky budú mať možnosť aj osobného stretnutia s boxerskou legendou a spoločnú fotku. Na akcii sa okrem iného bude konať aj dražba Furym podpísaných predmetov.

Lísky v predaji : https://www.championtour.eu/cz/events/seats/praha

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona