Premiéru ôsmych Star Wars odložili o takmer sedem mesiacov

NETKY.SK • 21 Január 2016, 13:18 • 2 min
Premiéru ôsmych Star Wars odložili o takmer sedem mesiacov

BRATISLAVA - Americká spoločnosť The Walt Disney Company presunula americkú premiéru ôsmeho filmu zo série Star Wars na 15. decembra 2017.

slovakia

left justify in out

Snímka, v ktorej sa opäť predstavia Carrie Fisher, Mark Hamill, Daisy Ridley či Adam Driver, tak príde do kín o približne sedem mesiacov neskôr, ako plánovali. V pôvodnom termíne, teda 26. mája 2017, štúdio napokon predstaví piatych Pirátov Karibiku. Dobrodružnú snímku Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales pritom chceli do amerických kín uviesť 7. júla budúceho roka.

 


Rozhodnutie uviesť ďalšie Hviezdne vojny pred vianočnými sviatkami podľa zdrojov magazínu The Hollywood Reporter inšpiroval úspech siedmej epizódy s podtitulom Sila sa prebúdza (2015), ktorej svetová premiéra bola 14. decembra. Tá si v Severnej Amerike na konto zatiaľ pripísala zhruba 861 miliónov dolárov a celosvetovo utŕžila už viac než 1,8 miliardy dolárov. Štúdio tak, samozrejme, získa aj viac času na prácu. Na rok 2017 pritom spoločnosť Walt Disney plánuje aj uvedenie komiksovky Guardians of the Galaxy 2 (5. mája), tretie Autá (16. júna) či už spomínaných piatych Pirátov Karibiku.


Pripravovanú ôsmu epizódu bude režírovať Rian Johnson. Deviata epizóda, ktorú nakrúti Colin Trevorrow, by sa mala dostať na plátna kín v roku 2019. Na samostatných filmoch zo sveta Star Wars okrem toho pracujú Phil Lord s Chrisom Millerom a Gareth Edwards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies