Je premiérov stav vážny?! Fico ostane v nemocnici do konca týždňa

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 16:11 • 2 min
Je premiérov stav vážny?! Fico ostane v nemocnici do konca týždňa

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) hospitalizovaný do konca tohto týždňa. Lekári ho chcú ešte pozorovať. TASR to potvrdila hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

slovakia

left justify in out

Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Fico mal údajne akútny koronárny syndróm. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly pre web Aktuality.sk. Na otázku, či mu lekári odporučili dnešnú neúčasť v parlamente, v ktorom mal predstaviť programové vyhlásenie vlády, odpovedal, že premiér sa tak rozhodol sám. V Národnej rade SR by ho mal zastúpiť podpredseda vlády SR Peter Pellegrini.

 

Fico je v NÚSCH hospitalizovaný od štvrtka 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam.

 

Premiér musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Tento týždeň mal cestovať aj do Varšavy a Budapešti.

 

Premiér zrušil celý tohtotýždňový oficiálny program

Tohtotýždňový oficiálny program premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je pre jeho hospitalizáciu v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) zrušený. "Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a úzko spolupracuje so svojím najbližším pracovným okolím," uviedla pre TASR jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

 

Fico zároveň poveril prednesením Programového vyhlásenia vlády vicepremiéra pre investície Petra Pellegriniho (Smer-SD). O ňom dnes začína v parlamente diskusia. Pre aktuálnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej sa bude hlasovať o dôvere novej vláde Roberta Fica, sa v stredu 20. apríla neuskutoční ani pravidelné zasadnutie kabinetu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies