PREMIÉRKA:Na vládu predloží kandidáta Smeru-SD na šéfa ÚVO, má voči nemu výhrady

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 08:43 • 2 min
PREMIÉRKA:Na vládu predloží kandidáta Smeru-SD na šéfa ÚVO, má voči nemu výhrady

PREMIÉRKA:Na vládu predloží kandidáta Smeru-SD na šéfa ÚVO, má voči nemu výhrady

slovakia

left justify in out

img

Na najbližšom rokovaní vládneho kabinetu premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) predloží na schválenie opozičného kandidáta na neobsadené miesto šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Ako však dnes vyzdvihla po rokovaní koaličnej rady, voči kandidátovi Smeru-SD má výhrady.
      "Na základe mojich pripomienok som požiadala pána Fica (Robert Fico, predseda Smeru-SD, pozn. red.) o iný návrh, on to odmietol a žiada ma, aby som predložila tento," podotkla na dnešnej tlačovej konferencii Radičová. Dodala, že s bývalým predsedom vlády si kvôli tomuto problému niekoľkokrát vymenila korešpondenciu. Ak kandidáta Smeru-SD ministri neschvália, ďalšieho nominanta je pripravená predložiť samotná premiérka.
      Meno kandidáta, ani svoje výhrady nechcela Radičová zatiaľ bližšie konkretizovať. Informácie sa tak rozhodla poskytnúť až po stredajšom (8.6.) rokovaní kabinetu. "Koalícia nebude predkladať návrhy na tento post," zdôraznila.
      Predchádzajúci šéf ÚVO Roman Šipoš odstúpil zo svojho postu bez bližšieho vysvetlenia 11. apríla. Odvtedy úrad riadi jeho námestník Marek Vladár, ktorý je podľa koalície v konflikte záujmov. Za predošlej Ficovej vlády mal totiž na starosti verejné obstarávania na rezorte vnútre, ktorý aktuálne ÚVO preveruje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies