Premiérka zvolala krízové rokovanie vlády, starosta Londýna vyzýva na pokoj

NETKY.SK • 15 September 2017, 14:31 • 2 min
Premiérka zvolala krízové rokovanie vlády, starosta Londýna vyzýva na pokoj

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová zvolala na piatok v reakcii na raňajší útok v londýnskom metre rokovanie krízového výboru britskej vlády.

slovakia

left justify in out

"Moje myšlienky sú s tými, ktorí boli zranení, a tiež so záchranármi, ktorí odpovedali na tento teroristický útok vynikajúco," napísala premiérka na Twitteri.

Starosta Londýna Sadiq Khan vyzval obyvateľov mesta, aby zostali "pokojní, ale ostražití". "Nikdy sa nenecháme zastrašiť ani poraziť terorizmom," vyhlásil.

Aj šéf britskej diplomacie a Khanov predchodca vo funkcii londýnskeho starostu Boris Johnson vyzval Londýnčanov, aby "zostali pokojní a pokračovali vo svojich normálnych životoch".

Ako informovala londýnska záchranná služba, po výbuchu, ktorý v piatok ráno otriasol stanicou londýnskeho metra Parsons Green, bolo hospitalizovaných osemnásť ľudí. Žiadna zo zranených osôb podľa týchto informácií nemá vážne zranenia a nie je v ohrození života.

Londýnska polícia potvrdila, že výbuch bol teroristickým útokom. Viac informácií zatiaľ úrady neposkytli, pomerne kusé informácie britských médií pochádzajú zatiaľ skôr od priamych svedkov udalostí.

Jeden zo svedkov napríklad britským médiám povedal, že na zemi videl viacero ľudí, nevie však, či boli mŕtvi alebo zranení. Ako dodal, podľa neho šlo o menší výbuch, ktorý samotný nikoho nezranil, problémy však podľa neho spôsobila následná panika. Všetci ľudia sa krátko po výbuchu podľa neho pokúšali utiecť.

Televízia Sky News priniesla svedectvo ďalšieho priameho svedka, ktorý hovorí, že k výbuchu došlo v jednom z vozňov súpravy metra krátko po ôsmej hodine rannej, teda v čase rannej dopravnej špičky. Vo vozni bolo podľa neho aj veľa školákov, na ktorých dospelí v snahe zachrániť si život podľa neho nebrali priveľký ohľad.

Stanica metra Parsons Green, ktorá sa nachádza na juhozápade Londýna, je uzatvorená, cestujúcim v jej okolí odporúčajú využiť iný spôsob dopravy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies