Premiérka zrejme v piatok navhrne prezidentovi odvolanie ministrov SaS

NETKY.SK • 14 Október 2011, 00:41 • 2 min
Premiérka zrejme v piatok navhrne prezidentovi odvolanie ministrov SaS

Premiérka zrejme v piatok navhrne prezidentovi odvolanie ministrov SaS - Politika Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) zrejme v piatok 14. októbra navrhne prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi odvolanie ministrov za SaS.

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) zrejme v piatok 14. októbra navrhne prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi odvolanie ministrov za SaS. Hlava štátu by s návrhom mala súhlasiť. Následne by mala odvolať celú vládu a poveriť ju riadením štátu do predčasných volieb, ktoré majú byť 10. marca 2012. Rezorty patriace SaS si majú rozdeliť zvyšní členovia vlády.
Pre TASR to dnes potvrdili zdroje blízke koalícii. Načrtnutý scenár "je veľmi pravdepodobný" aj podľa predsedu klubu Mostu-Híd Lászlóa Solymosa. "Podľa mňa je to veľmi reálne po tých udalostiach, ktoré sa stali. Teda po tom, ako SaS povalila vládu," povedal pre TASR.
Šéf rezortu kultúry Daniel Krajcer (SaS) už v stredu po rokovaní vlády uviedol, že ministri za SaS pravdepodobne neostanú súčasťou vlády do predčasných parlamentných volieb. Liberáli však sami odstúpiť nechcú, hoci ich na to vyzvala premiérka po tom, ako pre chýbajúce hlasy poslancov SaS, troch poslancov OKS a troch Obyčajných ľudí padla vláda.
"Nemáme dôvod utekať, myslíme si, že sme si dobre zastávali svoje rezorty a svoju prácu, nikto z ministrov za SaS nemal žiadny škandál... Nemáme dôvod z vlády odchádzať, ale, pochopiteľne, nastáva istý vývoj, ale treba počkať na pána prezidenta," povedal Krajcer.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies