PREMIÉRKA: Vo funkcii zostanem, len ak nebudú pochybnosti o transparentnosti

NETKY.SK • 20 Apríl 2011, 07:20 • 2 min
PREMIÉRKA: Vo funkcii zostanem, len ak nebudú pochybnosti o transparentnosti

PREMIÉRKA Vo funkcii zostanem, len ak nebudú pochybnosti o transparentnosti - Politika Premiérka Iveta Radičová podľa vlastných slov preberá zodpovednosť za problém v SDKÚ-DS, týkajúci sa vnútorného sporu okolo kauzy podozrivého prenájmu budovy pre daňové

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová podľa vlastných slov preberá zodpovednosť za problém v SDKÚ-DS, týkajúci sa vnútorného sporu okolo kauzy podozrivého prenájmu budovy pre daňové úrady v Košiciach. Zatiaľ čo sama naďalej trvá na odchode generálneho riaditeľa Daňového riaditeľstva (DR) SR Miroslava Mikulčíka z funkcie, minister financií a Radičovej stranícky kolega Ivan Mikloš mu dôveruje a s jeho odchodom z postu nesúhlasí.
V rámci SDKÚ-DS sa podľa Radičovej budú ďalej riešiť pochybnosti, ktoré okolo budovy v Košiciach vznikli. "Je našim spoločným záujmom, aby žiadny tieň v tomto príbehu na vláde koalície SDKÚ-DS-KDH-Most-Híd-SaS nezostal. Chcem ubezpečiť, že na poste premiérky SR zotrvám len vtedy, ak žiaden mrak ani tieň pochybnosti nad transparentnosťou nezostane," zdôraznila šéfka exekutívy po skončení rokovania koaličných lídrov v sídle SDKÚ-DS.
Predseda KDH Ján Figeľ po stretnutí vyhlásil, že pochybnosti okolo prípadu prenájmu pretrvávajú. "Informácie sme zobrali na vedomie a očakávame aj ďalšie kroky," poznamenal. Podľa jeho slov koalícia považuje za principiálne robiť odhodlanú politiku. "Boj s korupciou a klientelizmom a úsilie o transparentnosť zostáva základom pre úspech tejto koalície," podčiarkol.
Šéf Mosta-Híd Béla Bugár zopakoval, že politická zodpovednosť je na pleciach SDKÚ-DS a kompetenčná na ministrovi Miklošovi. "Zároveň je to naša zodpovednosť, celej vládnej koalície, jej ďalšieho fungovania, aby sme neumožnili čo najrýchlejší návrat bývalej vládnej garnitúry," upozornil.
Rovnako ako Figeľ hovoril o jestvujúcich nejasnostiach okolo celej kauzy. Podľa jeho slov vyplývajú z toho, ako bol celý problém odštartovaný, "ako platili alebo neplatili dve zmluvy". "Toto musí byť ponaučením pre nás všetkých a pre každú politickú stranu, aby svojim konaním takéto pochybnosti odstránila," dodal.
SDKÚ-DS podľa svojho predsedu Mikuláša Dzurindu chcela dnes vysvetliť celú záležitosť svojim koaličným partnerom a zároveň si vypočuť ich stanoviská. "Záver z toho nášho stretnutia je taký, že samozrejme politickú zodpovednosť za príbeh, o ktorom je reč, nesie zo štyroch koaličných politických strán SDKÚ-DS," pripustil. Koalícia má podľa neho silnú vôľu pokračovať v napĺňaní vládneho programu a podpore vláde Ivety Radičovej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona