PREMIÉRKA: Ukončila prvé kolo rokovaní o eurovale stretnutím s R. Ficom

NETKY.SK • 17 August 2011, 10:37 • 2 min
PREMIÉRKA: Ukončila prvé kolo rokovaní o eurovale stretnutím s R. Ficom

PREMIÉRKA: Ukončila prvé kolo rokovaní o eurovale stretnutím s R. Ficom

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes ukončila prvé kolo rokovaní s lídrami parlamentných strán o navýšení a zmenách v eurovale stretnutím s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. "Prišiel a zopakoval svoje politické stanovisko, to znamená, že to podporí v prípade, ak bude mať koalícia väčšinu na presadenie týchto zmien," priblížil priebeh krátkeho stretnutia hovorca premiérky Rado Baťa.
      Stanovisko Fica bolo podľa neho politické, nie vecné, ako to bolo v prípade iných politických predstaviteľov. "Premiérka ho informovala o tom, čo všetko treba urobiť, aby sa závery summitov EÚ a eurozóny nejakým spôsobom premietli aj do praxe," dodal Baťo.
      Dnešné rokovanie na rozdiel od predchádzajúcich stretnutí malo utajený charakter. Dôvodom malo byť podľa Baťa požiadavka lídra Smeru-SD, aby Úrad vlády SR nezverejňoval termín stretnutia.
      Druhé kolo rokovaní by malo pokračovať ďalšími politickými stretnutiami, aj v rámci Koaličnej rady budúci týždeň. "Ešte stále je čas na to, kým všetky tie materiály prídu do parlamentu, aby sa nejakým spôsobom dosiahla dohoda," uviedol hovorca premiérky.
      Národná rada SR by mala o uvedených zmenách rokovať s najväčšou pravdepodobnosťou už na najbližšej schôdzi v septembri. Hlavným problémom pre ich schválenie je záporný postoj koaličnej SaS. Podporiť záchranný mechanizmus však odmieta aj opozičná SNS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies