PREMIÉRKA: Trnavský závod PSA sa chystá zvýšiť zamestnanosť o 800 miest

NETKY.SK • 15 December 2010, 12:56 • 2 min
PREMIÉRKA: Trnavský závod PSA sa chystá zvýšiť zamestnanosť o 800 miest

PREMIÉRKA: Trnavský závod PSA sa chystá zvýšiť zamestnanosť o 800 miest

slovakia

left justify in out

img

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën sa podľa slov predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) chystá zvýšiť zamestnanosť o 800 pracovných miest, pričom súvisiace výroby by mali priniesť ďalších 200 pracovných miest.

"Súvisí to s novými projektmi. Som rada, že práve Trnava bude miestom, kde sa nové projekty budú realizovať," uviedla dnes po rokovaní s vedením trnavského závodu Radičová. Časový rámec zvýšenia zamestnanosti však nespresnila so zdôvodnením, že ho zverejní automobilka.

Druhým okruhom tém jej rokovania s vedením automobilky bol sociálny program PSA Peugeot Citroën, keď sa zaujímala najmä o možnosti riešenia bytových otázok zamestnancov automobilky, ktorí sa prisťahujú za zamestnaním do Trnavy. "Automobilka má záujem zamestnávať predovšetkým ľudí z regiónu Trnavy," podotkla. Na rokovaní sa podľa jej slov diskutovalo aj o možnostiach podpory štátu pri zlepšovaní kvalifikácie pracovných síl, ktorá bude automobilka v najbližšom období potrebovať.

S manažmentom PSA diskutovala Radičová aj o Zákonníku práce a  rozširovaní záväznosti kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa na firmy, ktoré sa nezúčastňovali na príslušných rokovaniach. "Diskutovali sme aj o tom, v čom spoločnosť vidí legislatívne prekážky ďalšieho zamestnávania pracovníkov," dodala šéfka exekutívy.

Zámer zvýšenia zamestnanosti a premiérkou spomínané okruhy tém potvrdil aj generálny riaditeľ trnavskej automobilky Luciano Biondo. Uviedol, že automobilka ďalším vzdelávaním zamestnancov chce prispieť k tomu, aby trnavský závod PSA bol jedným z najlepších závodov koncernu v Európe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies