Premierka sa s prezidentom Ivanom Gašparovičom stretne v piatok ráno

NETKY.SK • 13 Október 2011, 19:05 • 2 min
Premierka sa s prezidentom Ivanom Gašparovičom  stretne v piatok ráno

Premierka sa s prezidentom Ivanom Gašparovičom stretne v piatok ráno

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) sa stretne s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom v piatok 14. októbra ráno. Povedala to v dnešnom mimoriadnom vydaní diskusnej relácii Na telo televízie Markíza.
Riaditeľka tlačového a informačného odboru úradu vlády Ľubica Pilzová pre TASR potvrdila, že sa na tomto termíne dohodli počas telefonického rozhovoru. Dôvodom je aktuálna vnútropolitická situácia. Parlament totiž nezahlasoval za euroval, ktorého podpora bola spojená s hlasovaním o dôvere súčasného kabinetu. To znamenalo jeho pád. Koaličné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd sa medzičasom už so Smerom-SD dohodli na predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 10. marca budúceho roka. Opozičná strana pomôže v Národnej rade (NR) SR s ratifikáciou eurovalu.
Najvyšší ústavný činiteľ ukončil predčasne kvôli dianiu na Slovensku svoju zahraničnú návštevu v krajinách juhovýchodnej Ázii. Z indonézskej Yogyakarty by mal slovenský špeciál odletieť vo štvrtok 13. októbra o 9. hodine miestneho času (posun +5 hodín voči SEČ, poznámka TASR). Na bratislavskom letisku by mal pristáť v ten istý deň okolo polnoci. Podľa hovorcu hlavy štátu Mareka Trubača je Gašparovič podrobne informovaný o tom, čo sa v SR deje, pričom je v pravidelnom telefonickom spojení s Radičovou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona