Premiérka sa pre programové vyhlásenie stretne s koaličnými poslancami

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:18 • 2 min
Premiérka sa pre programové vyhlásenie stretne s koaličnými poslancami

Premiérka sa pre programové vyhlásenie stretne s koaličnými poslancami

slovakia

left justify in out

Premiérka Iveta Radičová sa v pondelok 2. augusta stretne v kinosále Národnej rady (NR) SR s poslancami SDKÚ-DS, SaS, KDH a Mosta-Híd. Témou bude programové vyhlásenie vlády, o ktorom začne parlament rokovať na druhý deň poobede. Pre TASR to potvrdil Tlačový a informačný odboru Úradu vlády SR.
      Opoziční zákonodarcovia pozvánku nedostali, čo za SNS potvrdil šéf ich poslaneckého klubu Rafael Rafaj. Prvú podpredsedníčku národniarov Annu Belousovovú tento krok neprekvapil, keďže opozícia dala jasne najavo svoj politický postoj k predmetnému dokumentu. To, že sa chce stretnúť priamo so zákonodarcami, je podľa Belousovovej významný signál, že pozícia premiérky je veľmi slabá nielen do vnútra koalície, ale aj navonok. "Politickí partneri jej nevedia garantovať schválenie programového vyhlásenia, takže musí pracovať s jednotlivými poslancami," domnieva sa.
      Pondelkové stretnutie avizovala Radičová po skočení rokovania Koaličnej rady (26.7.), ktorá sa zišla k najdôležitejšiemu dokumentu vlády. Kabinet ho po zapracovaní pripomienok schválil 28. júla. Medzitým nastalo v koalícii napätie a jej stabilita bola ohrozená vyhlásením štyroch poslancov z radov združenia Obyčajných ľudí, ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke SaS. Tí sa chcú do začatia utorkovej schôdze rozhodnúť, či zostanú v klube SaS, keďže sa do dokumentu nedostali ich pripomienky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies