Premiérka Radičová sa zúčastní na oslavách 50. výročia vzniku OECD

NETKY.SK • 24 Máj 2011, 06:53 • 2 min
Premiérka Radičová sa zúčastní na oslavách 50. výročia vzniku OECD

Premiérka Radičová sa zúčastní na oslavách 50. výročia vzniku OECD

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti 50. výročia vzniku OECD a zasadnutia ministerskej Rady Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (MCM) sa predsedníčka vlády SR Iveta Radičová v dňoch 24.-25. mája zúčastní na zahraničnej pracovnej ceste vo Francúzsku.
      V utorok 24. mája v Paríži premiérka prednesie príhovor na fóre Obnovenie dôvery v systém. V stredu 25. mája začne svoj pracovný program raňajkami s francúzskymi podnikateľmi. Neskôr sa presunie do sídla OECD na oslavy 50. výročia vzniku organizácie.
      Zasadnutia MCM sa konajú každoročne, avšak tento rok sa členské štáty organizácie stretnú aj s najvýznamnejšími krajinami v skupine rýchlo sa rozvíjajúcich ekonomík, ako napríklad Brazília, Čína, India, Indonézia a Južná Afrika. S nimi organizácia nadviazala v roku 2007 novú formu posilneného dialógu. V pláne je aj stretnutie s predstaviteľmi Ruskej federácie, ktorá je kandidátskou krajinou. Spoločne prerokujú kľúčové otázky globálnej ekonomickej spolupráce a rozvoja.
      Mottom jubilejného zasadnutia MCM 2011 je "50-ročné OECD: Lepšie opatrenia pre lepší život". Predsedníčkou ministerskej schôdze bude šéfka americkej diplomacie Hillary Clintonová.
      Okrem samotného zasadnutia MCM sa uskutoční aj OECD Fórum 2011, slávnostné zasadnutie k 50. výročiu vzniku a konzultácie s predstaviteľmi podnikateľskej sféry BIAC (Business Advisory Committee), odborov TUAC (Trade Union Advisory Committee).
      V úvode zasadnutia účastníci prednesú svoje názory k strategickej orientácii OECD pre nasledujúce obdobie v kontexte správy generálneho tajomníka OECD Angela Gurríu o tejto téme. Nosnými témami budú ekonomický rozvoj a spolupráca, zelený rast, zdroje ekonomického rastu a zamestnanosti, rozvoj ľudských zdrojov, vzdelanie a rodová rovnosť. Na schôdzke sa zúčastnia aj zástupcovia iných medzinárodných organizácií (Svetová banka, Medzinárodný menový fond, Svetová obchodná organizácia, Medzinárodná organizácia práce, Európske združenie voľného obchodu a pod.).
      Do vlasti sa predsedníčka vlády vráti v stredu 25. mája v neskorých večerných hodinách. Z toho dôvodu sa pravidelné rokovanie vlády na Úrade vlády SR uskutoční vo štvrtok 26. mája o 10.00 h.
      OECD je medzivládnou organizáciou, ktorá zastrešuje 34 najrozvinutejších štátov so silnou ekonomikou, uznávajúcich hodnoty a princípy demokracie a trhovej ekonomiky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies