Premiérka podala v kauze Dáma trestné oznámenie

NETKY.SK • 29 November 2011, 04:55 • 2 min
Premiérka podala v kauze Dáma trestné oznámenie

Premiérka podala v kauze Dáma trestné oznámenie - Politika Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) už vypovedala v kauze s krycím názvom Dáma. Informuje o tom denník Nový Čas (NČ) s tým, že premiérka zároveň podala trestné oznámenie, keďže sledovan

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) už vypovedala v kauze s krycím názvom Dáma. Informuje o tom denník Nový Čas (NČ) s tým, že premiérka zároveň podala trestné oznámenie, keďže sledovanie šéfa exekutívy považuje za neprípustné.
V dokumente, ktorý má byť výsledkom jej monitorovania, sa hovorí o Radičovej názoroch v kauze hayekovci, najmä o jej postoji k osobe štátneho tajomníka Martina Chrena (SaS). Denník pripomína, že pre riadne vyšetrovanie celej kauzy je však potrebné zbaviť mlčanlivosti príslušníkov vojenskej kontrarozviedky. "To už môže urobiť len nový minister, ktorý po Galkovi dostane poverenie," upozorňuje NČ s tým, že by to mohla byť práve Iveta Radičová.
Premiérka sa vyjadrila, že nie je úlohou tajnej služby, aby vykonávala trestné vyšetrovanie, jej kroky preto mali smerovať ku kompetentným orgánom napríklad na prokuratúre. "Ten proces je spustený," vyhlásila.
Galko prekročenie právomocí a porušenia zákonov odmieta. "To, či nejaká kompetencia bola prekročená, môžeme povedať až po vyšetrení. To neprebehlo," uzavrel. Už dnes rozhodne prezident Ivan Gašparovič o tom, koho poverí riadením obrany za Galka.
Nový Čas ešte minulý týždeň informoval, že kauza odpočúvania vojenskou kontrarozviedkou sa netýkala len šéfa spravodajskej televízie Michala Gučíka, ale Vojenské obranné spravodajstvo malo monitorovať aj premiérku. Podľa denníka išlo o vytvorenie súhrnu spravodajských informácií a hodnotení názorov predsedníčky vlády najmä v prípade Martina Chrena. Ten bol v tom čase štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva za stranu SaS a čelil kauze hayekovci. Radičová trvala na jeho odchode z funkcie.
"Dáma?... Nie, nikdy som o niečom takomto nepočul," reagoval vtedy šéf rezortu obrany Ľubomír Galko (SaS) na otázku denníka, či mu táto akcia niečo hovorí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies