Premiérka odcestovala na návštevu Chorvátska, témou bude hlavne EÚ

NETKY.SK • 26 September 2011, 18:01 • 2 min
Premiérka  odcestovala na návštevu Chorvátska, témou bude hlavne EÚ

Premiérka odcestovala na návštevu Chorvátska, témou bude hlavne EÚ

slovakia

left justify in out

img

Slovenská premiérka Iveta Radičová s delegáciou odcestovala dnes ráno na jednodňovú oficiálnu návštevu Chorvátska, počas ktorej sa stretne s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi krajiny. 
Na letisku v Záhrebe privíta predsedníčku slovenskej vlády jej chorvátska partnerka Jadranka Kosorová a po úvodnej ceremónii sa premiérky odoberú na bilaterálne rokovania. 
Vstup Chorvátska do EÚ, vzájomné vzťahy so Slovenskom, európska agenda a súčasný ekonomický vývoj budú hlavnými témami dnešných rokovaní v hlavnom meste. 
Chorvátsko je na krok od členstva v Európske únii. Prístupové rokovania ukončilo v lete tohto roka a očakáva sa, že plnohodnotným 28. členom eurozoskupenia sa stane v júli 2013. 
Slovensko plne podporuje Chorvátov v ich integračných snahách. Slovenskí štátnici opakovane vyjadrili záujem naďalej sa deliť o skúsenosti s transformačnými procesmi, ktoré má Slovensko už za sebou, a poskytnúť Chorvátsku v tomto smere pomoc a rady.
Po rozhovoroch premiérok bude Radičovej cesta pokračovať návštevou chorvátskeho parlamentu, kde je na programe stretnutie s predsedom parlamentu Lukom Bebičom. 
V prípade príjemného počasia naplánovali hostitelia prechádzku historickým jadrom Záhrebu. Premiérka Radičová sa stretne aj so zástupcami slovenskej menšiny žijúcimi v Chorvátsku. Po rozhovoroch s krajanmi sa delegácia presunie na rokovania s hlavou chorvátskeho štátu Ivom Josipovičom.  
Prílet späť do vlasti je naplánovaný dnes vo večerných hodinách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies