PREMIÉRKA: Obnova pôvodnej koalície je ťažko predstaviteľná

NETKY.SK • 12 November 2011, 00:28 • 2 min
PREMIÉRKA: Obnova pôvodnej koalície je ťažko predstaviteľná

PREMIÉRKA: Obnova pôvodnej koalície je ťažko predstaviteľná

slovakia

left justify in out

img

Opätovný vznik stredopravej koalície, ktorej súčasťou by bola aj SaS so súčasnými postojmi, by znamenal pravidelné problémy. V rozhovore pre dnešný denník Pravda to konštatovala premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Pre fungovanie podobnej spolupráce je podľa nej nevyhnutná zmena postoja liberálov k mechanizmom eurozóny. 
"Ak sa ten nezmení, každé dva-tri týždne sa budú objavovať problémy. Obnova pôvodnej koaličnej zostavy je pre mňa ťažko predstaviteľná," povedala.
Na druhej strane však odmietla konštatovanie, že by strana Richarda Sulíka nebola schopná kompromisov. Poukázala, že SaS ustúpila napríklad v takzvanej kauze hayekovci. "Keby bol (Sulík) neoblomný, tak pán (Martin) Chren by bol dodnes štátnym tajomníkom," uviedla.
Radičová však pripustila aj iné možnosti vývoja pri povolebnom zostavovaní vlády. Alternatívou stredopravej koalícii by mohla byť napríklad vláda jednej strany, a to Smeru-SD. "Druhá možnosť je, že nejaké hlasy budú chýbať a Smer sa pokúsi o pravo-ľavú koalíciu s nejakým partnerom," konštatovala. Od spolupráce SDKÚ-DS so sociálnymi demokratmi sa však tentokrát dištancovala, hoci pred voľbami v roku 2006 pripúšťala aj takú možnosť. Smer-SD sa z takejto spolupráce pre Radičovú diskvalifikoval svojim štýlom vládnutia počas vlády Roberta Fica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies