PREMIÉRKA: Možnosť privatizácie teplární bude posudzovaná individuálne

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:16 • 2 min
PREMIÉRKA: Možnosť privatizácie teplární bude posudzovaná individuálne

PREMIÉRKA: Možnosť privatizácie teplární bude posudzovaná individuálne

slovakia

left justify in out

img

Možnosti predaja štátnych podielov v šiestich teplárenských spoločnostiach sa budú posudzovať individuálne, podľa situácie v každej z nich. Dohodli sa na tom dnes predstavitelia jednotlivých politických strán vládnej koalície.
"Fond národného majetku predloží alternatívne riešenia vhodné pre tú-ktorú teplárenskú spoločnosť, vrátane projektov privatizácie týchto spoločností, ale aj vrátane alternatív účasti samospráv v týchto spoločnostiach," uviedla po rokovaní Koaličnej rady premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).
Zároveň avizovala, že vláda už v stredu (9.2.) schváli nové pravidlá výberu a odmeňovania nominantov v podnikoch s majetkovou účasťou štátu. Doterajší dlhodobo využívaný systém politických nominácií sa totiž podľa premiérky neosvedčil a nahradia ho preto štandardné výberové konania, o výsledku ktorých budú rozhodovať výberové komisie.
"Koalícia ustupuje od politických nominácií. Tento model, ktorý realizovali všetci naši predchodcovia, sa nám neosvedčil, nechceme v tom pokračovať. Nebudeme vymieňať nominantov ako na bežiacom páse," podčiarkla Radičová. Zmeny súvisia predovšetkým s medializovanými informáciami o situácii v košickej teplárni, kde sa počas aktuálneho volebného obdobia vymenili už štyria riaditelia. Viacerí z nich pritom za svoje krátke pôsobenie vo funkcii získali vysoké odstupné. Zodpovednosť za tieto kroky nesú podľa premiérky konkrétni regionálni predstavitelia jednotlivých politických strán.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies